Iulian Ghiocel Matache a depus juramantul: Ceremonie de 3 minute, fara Ponta (Video)

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 09:31
5480 citiri
Iulian Ghiocel Matache a depus juramantul: Ceremonie de 3 minute, fara Ponta (Video)
Foto: B1 TV

Iulian Ghiocel Matache a depus, vineri dimineata, juramantul de investitura in functia de ministru al Transporturilor, in absenta premierului Victor Ponta.

Ceremonia a inceput la ora 9:01 si s-a incheiat la ora 9:04. Nici presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu a fost prezent, camera superioara a Parlamentului fiind reprezentata la festivitate de catre vicepresedintele Vasile Nistor (PC).

Presedintele Klaus Iohannis a dat mana cu Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, Vasile Nistor si vicepremierul Gabriel Oprea, dupa care a fost intonat imnul, timp in care presedintele nu a mai tinut mana la inima, asa cum obisnuia, si Iulian Matache a rostit juramantul de credinta.

Foto: B1TV

Seful statului i-a stans mana, dupa care a mers si a dat mana si cu ceilalti invitati - cativa membri ai Guvernului, printre care ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si cu consilierii prezidentiali.

Foto: B1TV

Dupa un scurt dialog cu Valeriu Zgonea, in prezenta lui Gabriel Oprea, presedintele a parasit sala.

Foto: B1TV

Noul ministru al Transporturilor a raspuns la cateva intrebari puse de jurnalisti. El a spus ca principalele sale obiective tin de aplicarea Master planului si cresterea absorbtiei fondurilor europene.

Cine este Iulian Matache, viitorul ministru al Transporturilor

"Din pacate, situatia nu e foarte roza, absorbtia e una foarte scazuta", a declarat Matache, adaugand ca un alt deziderat este reducerea arieratelor.

Intrebat ce sanse sunt sa se finalizeze tronsonul de autostrada Brasov-Comarnic in mandatul sau, Matache a raspuns: "Nu stiu cat de scurt sau cat de lung va fi mandatul meu", reamintind ca urmeaza publicarea licitatiilor pe SEAP.

De asemenea, intrebat ce i-a spus presedintele cand au dat mana, ministrul a raspuns: "Felicitari!".

Matache a dat de inteles ca nu stie de ce nu a fost prezent premierul Victor Ponta. "N-as putea sa va raspund", a spus acesta, intrebat fiind de jurnalisti.

"Haideti sa m-asez (sa se instaleze - n.red.), sa continuam ce am avut de facut pana acum si va voi sta la dispozitie. Nu stiu sa va spun daca ma asteptam sau nu", a adaugat acesta, referindu-se la prezenta lui Victor Ponta la ceremonie.

Intrebat cand va avea loc preluarea mandatului, Iulian Matache a declarat: "Astazi o sa vorbesc cu dl ministru Rus".

Secretar de stat in minister de mai multi ani, Iulian Matache a fost propus, miercuri, de premierul Victor Ponta pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a respins prima propunere, pe senatorul PSD Mihai Fifor.

Iulian Matache va fi noul ministru al Transporturilor - Iohannis a semnat decretul (Video)

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Iulian Matache depus juramantul, #Matache ceremonie juramant ministru , #ministrul Transporturilor