Europarlamentarii PSD cer PDL sa spuna daca declaratiile lui Urban exprima pozitia partidului

Joi, 28 Iulie 2011, ora 21:17
1316 citiri
Europarlamentarii PSD cer PDL sa spuna daca declaratiile lui Urban exprima pozitia partidului
Foto: Arhiva

Europarlamentarii PSD condamna vehement declaratiile senatorului PDL Iulian Urban privind cauzele tragediei din Norvegia, considerandu-le "iresponsabile si cu puternice valente fascistoide" si cer PDL sa explice daca acele afirmatii exprima pozitia partidului.

"PSD se delimiteaza de aceste declaratii extremiste, profund anti-democratice, care nu doar ca vin intr-un moment deosebit de tragic pentru Norvegia si intreaga Uniune Europeana, dar legitimeaza in mod absurd actiunile unui criminal si orice alte astfel de actiuni teroriste trecute sau viitoare. Gestul lui Iulian Urban este cu atat mai condamnabil cu cat vine din partea unui membru al PDL, senator al Romaniei", se arata intr-un comunicat de presa.

Social-democratii considera ca este "inadmisibil" ca un parlamentar, membru al unui partid ce face parte din grupul PPE "sa lanseze astfel de aberatii fascistoide".

"Prin astfel de manifestari, PDL se apropie de extrema dreapta, mai ales in contextul in care nu este este pentru prima data cand membri ai PDL exprima opinii cu caracter fascist sau xenofob!", subliniaza europarlamentarii PSD. Totodata, ei considera ca, din cauza sistemului de vot uninominal, "prea multi nechemati ajung sa-si dea cu parerea despre ce nu cunosc".

PSD subliniaza ca politicile de stanga au permis pastrarea pacii sociale si integrarea imigrantilor si ca Europa are nevoie de imigranti dar ca, din cauza unor politicieni iresponsabili precum Urban, acestia au devenit "tapi ispasitori pentru neputinta guvernelor de a rezolva problemele cetatenilor".

Europarlamentarii social-democrati amintesc ca, potrivit informatiilor aparute, printre victimele atentatului de la Oslo se numara si o romanca, data disparuta de autoritatile norvegiene. "In aceste momente dramatice suntem alaturi de familiile victimelor si de toata comunitatea internationala implicata in lupta impotriva terorismului", transmite PSD.

Urban: Ne vom trezi ca vom avea o Europa care e un cazan cu pulbere

Iulian Urban a replicat joi acuzelor ca el l-ar fi aparat pe norvegianul Anders Breivik, precizand ca a vrut sa transmita doar ca politicienii din UE au schimbat "in timpul jocului" regulile privind obiceiurile imigrantilor si i-au invrajit pe europenii nativi contra musulmanilor.

Intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv senatorul PDL a spus ca cei care au sustinut ca prin postarea sa el il apara pe atentatorul norvegian pentru faptele sale nu au inteles nimic din postarea sa pe blog, care a generat un val de articole si comentarii.

Urban a explicat ca el a vrut sa atraga atentia asupra faptului ca masurile luate de guverne impotriva imigrantilor si discursurile extremiste ale unor politicieni au bulversat populatia invatata pana acum sa fie toleranta cu diversitatea.

"Sunt foarte multi oameni din alte tari care sunt influentati de aceste idei venite din zona politica, care pot sa actioneze la fel, aici este marele pericol. Din punctul meu de vedere, atata timp cat Europa s-a declarat templul corectitudinii politice, atata timp ca am fost invatati sa-i toleram pe musulmani, pe chinezi, pe evrei, pe romi,cu religia lor, cu cutumele lor, nu putem sa schimbam regula jocului, pentru ca daca schimbam regula jocului din mers ii provocam pe acei oameni. Daca ii invrajbim pe europeni impotriva acestor imigranti ne vom trezi ca vom avea o Europa care e un cazan cu pulbere", a subliniat senatorul PDL.

Intrebat daca va scoate de pe blog postarea pentru care a fost atat de criticat, Urban a raspuns ca nu. "Sunt convins ca politicile de imigratie actuale din UE sunt gresite si ori ii asimilam pe acesti imigranti, ori cautam alte politici, altfel Doamne fereste or sa se intample alte asemenea episoade", a conchis el.

Senatorul PDL Iulian Urban a scris miercuri pe blog ca nu Anders Behring Breivik a comis atentatul din Norvegia, ci actualii lideri ai UE care "au bagat europenilor pe gat multiculturalismul" si nu s-au opus "colonizarii musulmane", generand in schimb gesturi criminale precum cel al scandinavului.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Iulian Urban atentat Norvegia, #PSD PDL Urban Norvegia , #PDL