Urban: PDL vrea sa revina la votul pe liste, are viitor sumbru

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 16:12
2044 citiri
Urban: PDL vrea sa revina la votul pe liste, are viitor sumbru

Senatorul Iulian Urban, demisionar din PDL dar inca afiliat grupului acestei formatiuni, spune ca are informatii ca fostii sai colegi pregatesc revenirea la votul pe liste.

"Inteleg ca urmeaza acum sa se voteze in cadrul partidului ca pentru sistemul electoral se va merge pe ideea votului pe lista nationala. Inseamna ca cei din partid aflati pe functii sus isi asigura realegerea", a spus Urban pentru Ziare.com.

In opinia sa, daca partidul ajunge sa recurga la asta, viitorul acestuia e unul "sumbru".

"Un partid in care liderii sai nu stiu cum sa faca sa mearga mai repede sa se puna in fruntea unei liste care sa le asigure relagerea are un viitor sumbru., a mai afirmat Urban.

Cine pleaca? Traseistii veniti

Iulian Urban s-a mai aratat de parere ca valul de plecari din PDL din ultima vreme e consecinta politicii partidului de a se "umfla" cat mai mult, luand traseisti din alte formatiuni.

"Asta e, acum toti cei care pleaca in alta parte sunt toti cei pe care, de-a lungul anilor, PDL i-a adunat de la alte partide politice, demonstrandu-se faptul ca PDL a crescut in mod nefiresc, acumuland oameni care erau doar niste traseisti. In cazul lui Frunzaverde nu stiu ce sa spun, el stie ce a fost acolo.

Asta e consecinta a ce e in momentul din fata in PDL, trebuiau sa-si fi dat seama mai demult, dar asa s-a construit politica de partid, sa vina la noi, indiferent cine e individul", a mai acuzat senatorul ex-PDL.

Problema majoritatii la Senat

Iulian Urban crede ca marea problema a Puterii, care va ramane fara majoritate la Senat peste aproximativ o luna, cand Radu F. Alexandru demisioneaza pentru a-si prelua mandatul la CNA, e faptul ca multi chiulesc.

"Oricum nemultumiti au existat de-a lungul timpului. Eu cred ca acum e scadenta. Cred, in egala masura ca la Senat problema era alta, e vorba de faptul ca era vorba de o lipsa de mobilizare crunta. Din acest punct de vedere, mai degraba puteai sa ai 30 de senatori, dar pe aia sa reusesti sa-i mobilizezi. E vorba de o disolutie a autoritatii si disciplinei. La Senat, mai important e ca Puterea, la cati senatori are nu mai reuseste sa-i mobilizeze la vot", ne-a mai declarat Urban.

Citeste si:
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
În plin scandal cu UDMR-ul privind declarațiile lui Viktor Orban, PNL și PSD reaprind discuția privind rotativa scaunului de premier care ar trebui să ajungă la social-democrați. Liderul...