Iulian Urban, despre partidul lui MRU: Trebuia sa o ia de la zero, cu tineri, sa fie ceva nou

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 08:34
3932 citiri
Iulian Urban, despre partidul lui MRU: Trebuia sa o ia de la zero, cu tineri, sa fie ceva nou

In Romania, orice formatiune politica nou infiintata trebuie sa inceapa de la zero, cu oameni noi, care nu au facut parte din vreun partid politic, pentru ca altfel nu se castiga nimic in plus, este de parere senatorul independent Iulian Urban, facand referire la partidul lui Mihai Razvan Ungureanu.

"Am vazut imagini de la congresul lui MRU. Aveam mari sperante in ce vroia sa faca acolo, dar cand am vazut ca sunt tot felul de ex-PSD, de ex-PDL...", a declarat fostul democrat-liberal, pentru Ziare.com.

Partidul lui MRU a adoptat Satutul, semnul electoral si culorile

Acesta a subliniat ca nu se va inscrie in alt partid, deocamdata, "sub nicio forma" si ca, din punctul sau de vedere, "ori se face ceva de la zero, cu totul nou, ori mai bine ne lasam de sportul asta".

Monica Macovei, singura care ar putea sa intre in orice partid

"Am spus-o mereu, din punctul meu de vedere, ori faci un partid in care maxim primesti o Monica Macovei, ori daca te apuci sa primesti transfugi din celelalte partide politice, cu ce te diferentiezi? Cu absolut nimic.

Asa ca sa nu te miri cand o sa ajungi in fata voturilor electoratului si o sa vezi ca practic nu ai castigat nimic in plus. Ori o iei de la zero, cu no-name-uri, cu tineri, dar sa fie ceva nou, sau daca nu, asta este", a explicat senatorul.

Intrebat de ce a nominalizat-o pe europarlamentarul PDL Monica Macovei, Urban crede ca aceasta este singura care ar putea sa faca parte din orice alt partid politic.

"Monica Macovei este singura care ar putea sa intre in orice alt partid politic, venind de la PDL. Altfel, din punctul meu de vedere, un partid politic nou nu ar trebui sa accepte niciun fel de alti membri care au fost in alte partide politice, mai ales in prim-plan.

Daca il primesc la mine in partid pe unul care a fost la PSD - l-am vazut pe domnul Saniuta pe acolo -, eu unul din principiu nu as putea sa ma duc sa ma inscriu in PSD, in partidul lui Ion Iliescu, decat dupa ce acesta va fi condamnat pentru ce a facut cu mineriadele. O fi un om exceptional domnul Saniuta, dar atat timp cat ai fost acolo si ai fost de acord cu ce se facea la PSD, acum sa il iau eu la mine? Nu. Ce castig politic am eu de aici? Zero", a subliniat senatorul.

Partidul lui MRU - o sansa extraordinara cu oameni noi, nu cu cei de la alte partide

Acesta este de parere ca Mihai Razvan Ungureanu nu trebuia sa ia oameni in partid "absolut de nicaieri", ci sa ia numai oameni noi. "Si atunci parerea mea este ca avea o sansa extraordinara", a continuat Urban, care a lamurit si de ce nu s-ar inscrie in formatiunea politica a fostului premier.

"Din punctul meu de vedere, ar fi imoral si incorect sa ma duc acum si sa-i spun sa ma primeasca, daca cred cu adevarat ca ceea ce trebuie Romaniei este ceva cu totul si cu totul nou. In momentul de fata ar fi o neobrazare din partea mea sa ma duc sa-i spun 'Primeste-ma pe mine'. Nici eu nu consider ca merit. Am fost membru al unui alt partid politic, asta este. Ori o ia de la zero si castiga simpatia romanilor care sunt plictisiti si suparati pe tot ceea ce inseamna actuala clasa politic, ori altfel nu are nicio sansa. Asta este punctul meu de vedere si al inca trei-patru milioane de romani", a spus fostul democrat-liberal.

Dan Cristian Popescu, proaspat demionar din PNL, in partidul lui MRU

Senatorul independent a intarit inca o data ca "sub nicio forma" nu va mai candida pentru inca un mandat la alegerile parlamentare.

"Eu am promovat si in Parlament un proiect de lege ca (...) trebuie sa fie maxim doua mandate si eu sunt sustinator ferm al sistemului din Elvetia, unde parlamentarul nu este nici remunerat si are dreptul doar o singura data in viata sa fie ales. Asa trebuie sa fie si in Romania. Sa aiba cat mai multi sansa sa demonstreze ceea ce pot sa faca.

Asa ca eu aici mi-am incheiat aceasta aventura, dar o sa continui sa spun ca nu sunt de acord sub nicio forma cu niciun fel de guvern sau partid care vine sa dea votul celor care refuza sa munceasca, care refuza sa respecte legea, doar pentru ca aia au votul in buzunar. (...) Deocamdata ma gandesc ca trebuie sa muncesc, sa-mi platesc taxe si impozite si sa fiu partea unei societati civile extrem de dura si de acida cu cine e pe scena politica", a conchis Iulian Urban.

Partidul lui MRU isi alege conducerea - vezi cine candideaza

Delegatii partidului Forta Civica, al carui presedinte a fost ales Mihai Razvan Ungureanu, si-au adoptat vineri noul Statut, semnul electoral si culorile sub care se va prezenta de acum inainte in fata electoratului.

Astfel, semnul electoral al Fortei Civice va fi un dreptunghi de culoare albastra avand inscriptionat jos Forta Civica, iar sus o inima cu sapte stele si doua dungi. Culorile cu care se va identifica Forta Civica vor fi albastru si alb. Mihai Razvan Ungureanu a fost ales vineri presedinte al partidului Fortei Civice, cu 944 voturi "pentru" si 7 voturi "impotriva", el fiind singurul candidat.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Iulian Urban declaratii MRU, #Iulian Urban Alianta Centru Dreapta, #Urban alianta MRU, #Urban retragere politica, #Iulian Urban partid nou , #senator