Satul de politica, dupa patru ani in Senat: Ma mai intorc cand vom importa 5-6 milioane de nemti

Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 09:31
10242 citiri
Satul de politica, dupa patru ani in Senat: Ma mai intorc cand vom importa 5-6 milioane de nemti
Foto: EVZ

A intrat in politica prin PDL si a fost ales senator in 2008. Dupa patru ani in Parlament, nu mai vrea sa auda de politica. "Las geniile si cantaretii sa faca politica", afirma plin de amaraciune senatorul Iulian Urban.

"Nu mai candidez, las geniile, cantaretii. Daca esti profesionist si te duci acolo, in Parlament, pierzi timpul de pomana, n-are nimeni nevoie de expertiza ta", a declarat Iulian Urban, pentru Ziare.com.

In varsta de 37 de ani, jurist, cu o afacere in recuperarea creantelor, Iulian Urban spune ca de acum se va tine cat mai departe de politica.

"Nu este de mine politica, a fost o experienta neplacuta, un stagiu militar pe care nu l-as recomanda absolut nimanui. Cel care are creierul acasa, minte in cap, stie sa faca ceva, sa nu intre in politica. De aia ma mir cand vad ca tinerii vor sa candideze, acolo te duci doar daca nu ai ce face acasa, nu ai o meserie si te gandesti ca asa te imbogatesti.

Nu ma mai apropii de politica, mai ales in conditiile actuale, in care poporul, in proportie de peste 60%, iubeste masurile populiste, socialismul, si inca 20% personajele de tipul lui Dan Diaconescu. Chiar n-ai nicio sansa in Romania", se destainuie Urban.

El a dezvaluit si ce l-a oripilat cel mai tare in decursul mandatului sau de parlamentar.

"Cea mai neplacuta amintire din Parlament este perioada in care se negociau pe bani voturile pentru motiunea de cenzura.

Pana la urma, ce se intampla in Parlament este reflexia la scara mica a ceea ce se intampla la nivelul natiunii, asa ca Romania are exact politicienii pe care-i merita, pe care-i voteaza si pe care-i trimite acolo. Toata lumea trebuie sa-si asume acest lucru, sa nu spuna ca se voteaza aia singuri si ajung acolo", acuza Urban.

Ar mai exista, totusi, o posibilitate care l-ar putea determina pe Iulian Urban sa se razgandeasca in privinta politicii: "Cand se vor importa in Romania 5-6 milioane de nemti, poate ma intorc".

Iulian Urban si-a anuntat demisia din PDL: Sunt singurul vierme!

Iulian Urban a demisionat din PDL, in ianuarie 2012, cand a fost acuzat ca a afectat imaginea partidului deoarece a folosit un limbaj dur impotriva manifestantilor din Piata Universitatii.

"Decizia mea este aceea de a demisiona din PDL, uitandu-ma in acelasi timp cu dispret la PSD sau PNL ori alt partid actual din spectrul politic romanesc. Oricum sunt structuri gandite doar ca sa preia puterea in scop de jaf, de furt si care se bazeaza pe eterna si implacabila expresie 'circ si paine' ", spunea atunci Urban.

In acest moment, Iulian Urban este senator independent, vicepresedinte al Comisiei Juridice a Senatului.

#Iulian Urban Senat, #Iulian Urban politica, #Iulian Urban PDL demisie , #senator