Urban cere conditii pentru parlamentari: Cazier fiscal si auto curat, studii universitare

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 20:08
3884 citiri
Urban cere conditii pentru parlamentari: Cazier fiscal si auto curat, studii universitare
Foto: flux.md

Senatorul independent Iulian Urban, fost la PDL, cere ca, printre conditiile indeplinite de cei care candideaza pentru un loc in Parlamentul Romaniei, sa fie si prezentarea cazierelor fiscale si auto, dar si minim studii universitare.

"Cati ar mai fi acceptati pe liste sa candideze la Parlament daca s-ar cere candidatilor si CAZIERUL FISCAL adica dovada faptului ca si-au platit mereu taxele si impozitele?

Cati ar mai fi acceptati pe liste sa candideze la Parlament daca s-ar cere candidatilor si CAZIERUL AUTO sau sau aiba minim studii universitare?", intreaba Iulian Urban, pe blogul sau.

In titlul postarii sale, senatorul intreaba si cati s-ar mai inghesui sa candideze la Parlament, daca mandatul lor ar fi neremunerat, cum se intampla in Elvetia. Urban a spus, vineri, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca este sustinator al sistemului politic elvetian, unde parlamentarul are dreptul la un singur mandat, pentru care insa nu este remunerat.

Iulian Urban, despre partidul lui MRU: Trebuia sa o ia de la zero, cu tineri, sa fie ceva nou

"Trebuie sa fie maxim doua mandate si eu sunt sustinator ferm al sistemului din Elvetia, unde parlamentarul nu este nici remunerat si are dreptul doar o singura data in viata sa fie ales. Asa trebuie sa fie si in Romania. Sa aiba cat mai multi sansa sa demonstreze ceea ce pot sa faca", a mai scris fostul democrat-liberal.

"El iti cumpara votul si tu te astepti sa fie un sfant?"

Acesta continua mesajul de pe blog, intreband de ce alegatorul din Romania nu cere si nu are asemenea exigente de la cei pe care-i voteaza.

"Pentru ca stie ca si el este un 'mic gresit supus sortii' si atunci ca sa nu aiba remuscari alege pe unul pe care sa il poata injura si scuipa cand are chef sau invinovati de esecurile proprii si personale?", completeaza Urban.

Senatorul mai intreaba "cat de nemernic poti sa fii sa il injuri pe ala pe care l-ai votat, de la care ai luat 50 lei in ziua votului, si sa il acuzi ca este corupt sau mincinos?".

"Pai, cand ai luat banu' nu ai inteles ca de fapt tu asta votezi, un nemernic la fel de duplicitar ca si tine ? Adica el iti cumpara votul si tu te astepti sa fie un sfant ? Natiunea asta nu mai are mari sanse sa scape. Pacat de aia vreo 30% care inca mai sunt altfel ca restul...", a incheiat Iulian Urban.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Iulian Urban conditii parlamentari, #Urban parlamentari cazier, #Urban studii universitare parlamentari, #Urban parlamentari neremunerati , #senator