Urban: Cresterea cu 5% a salariilor bugetarilor, o bataie de joc la adresa economiei

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 21:03
3142 citiri
Urban: Cresterea cu 5% a salariilor bugetarilor, o bataie de joc la adresa economiei
Foto: urbaniulian.ro

Cresterea cu 5% a salariilor bugetarilor este o bataie de joc la adresa economiei nationale pentru ca este nesustenabila in conditiile actuale, considera senatorul Iulian Urban, fost membru al PDL.

"Sa visezi la deficit bugetar aproape de zero la suta avand o productivitate slaba, disponibilizari la stat mai mult decat firave, dar totusi sa promiti cresteri de salarii este o bataie de joc la adresa economiei", scrie Iulian Urban pe blogul personal intr-un text publicat luni.

Flutur: Maririle de pensii si salarii nu au legatura cu protestele. Nu e niciun calcul electoral

"La privat, patronul iti mareste salariile in cel mai bun caz atunci cand ii aduci la randul tau mai multi bani. Cand iti creste productivitatea, cu alte cuvinte", subliniaza senatorul independent.

Altfel stau, insa, lucrurile cu angajatii aparatului public, atrage atentia Urban, potrivit caruia bugetarilor li se maresc salariile doar in anii electorali: "La stat, salariile iti cresc atunci cand vin alegerile, indiferent de productivitate. Vezi tu pe urma, Stat, de unde dai banii. Te imprumuti, maresti taxele si impozitele, dai afara alti bugetari, important e ca milionul de votanti sa vina cu zambetul pe buze la vot".

Salariile si pensiile ar putea creste - Guvernul, mandatat sa negocieze cu FMI

Reactia fostului membru PDL vine dupa ce, luni, membrii Coalitiei l-au mandatat pe prim-ministrul Emil Boc sa negocieze cu Fondul Monetar International (FMI) cresterea salariilor bugetarilor si a pensiilor, incepand din luna aprilie, a declarat prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde.

"Azi (luni - n.red.) membrii conducerii Coalitiei l-au mandatat pe prim-ministru sa negocieze marirea, din aprilie, a salariilor si a pensiilor", a declarat Frunzaverde.

In schimb, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, la Realitatea TV, ca majorarea modesta, de maximum 5 la suta, ar putea surveni daca vor exista resurse bugetare.

"In legea bugetului de stat se regaseste prevederea ca, daca vor fi resurse si vom avea crestere economica, vom avea o indexare. Nu pot sa confirm daca aceste resurse vor exista. In aprilie vom avea aceste date si vom putea spune daca exista aceasta indexare", a precizat Barbu.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#crestere salarii bugetari, #cresteri salariale 2012, #Iulian Urban demisie PDL, #Iulian Urban senator independent , #senator