Urban: Sedinta PDL, ultima sansa a partidului

Joi, 14 Iunie 2012, ora 17:44
1742 citiri
Urban: Sedinta PDL, ultima sansa a partidului

Senatorul independent Iulian Urban considera ca sedinta Colegiului Director al PDL de joi la care se vehicula ca va participa si presedintele Traian Basescu - zvon infirmat ulterior de Emil Boc - este ultima sansa a democrat-liberalilor.

"Cred ca astazi PDL isi va consuma ultima sansa de a redresa situatia partidului care, de bine de rau, cu toate criticile acumulate in ultimii ani, a fost singurul partid politic care si-a asumat un Cod de Etica si care a acceptat sa ridice atat cat s-a putut de mult, stindardul luptei anticoruptie din politica, singurul partid in timpul guvernarii caruia, politicienii de la putere au tremurat de frica ANI, DNA si a Justitiei", scrie Iulian Urban pe contul sau de Facebook.

PDL, continua Urban, este un partid care "plateste pentru greii ani de criza si pentru puterea de a isi fi asumat masuri anticriza fara precedent".

"Fara ele, Romania de astazi ar fi fost Grecia la cub a Europei, intr-o tara care nu produce absoult nimic, intr-o Romanie care sufoca cu taxe mediul privat pentru a mentine un supradimensionat aparat de stat, o Romanie in care cand te apuca cheful de munca mai bine stai linistit sa iti treaca", mai noteaza fostul democrat-liberal.

Basescu, invitat la sedinta conducerii PDL de la ora 14.00 - Surse

Multi din primarii PDL "au fost maturati la alegerile locale din 10 iunie 2012", comenteaza Urban, apreciind ca factorul decisiv a fost valul popular de antipatie generat de masurile anticriza.

"Sigur, romanii incep sa vada ca guvernarea USL va insemna reintoarcerea la risipa, populism, la sfidarea institutiilor anticoruptie gen ANI sau DNA, la reinstaurarea politizarii sfidatoare a institutiilor statului roman, si in curand la crunte razboaie intre PSD si PNL pentru puterea castigata, razboi care a inceput deja de la locale cand in marea majoritate a comunelor din Ilfov, bataliile s-au dat intre PNL si PSD. Va fi insa tarziu.

PDL este un partid paralizat in acest moment. Un partid care are nevoie de un soc, un partid de care multi romani au nevoie pentru ca dreapta romaneasca si lupta anticoruptie sa continue si sa nu fie definitiv ingropata", completeaza senatorul.

Rezultate Alegeri Locale 2012

In opinia lui Urban, la sedinta de miercuri, PDL are sansa sa primeasca terapia de soc de care are nevoie.

"Numai cu conducerea imediata a actualului BPN se poate garanta succesul terapiei, altfel in maxim 3 luni pana la 30% din primarii PDL alesi la 10 iunie vor fi demult plecati, iar la alegerile din noiembrie 2012, romanii se vor afla in fata unei monstruozitati fara precedent , neintalnita in ultimii 23 de ani in Romania : un USL care va detine peste 78% din mandatele din parlament,cu o opozitie inexistenta, fat care va arunca democratia romaneasca in urma cu cel putin 20 de ani", mai scrie sanatorul.

In continuare, acesta compara formatiunea politica din care a facut parte cu o echipa de fotbal.

"Ce sa faca o echipa de fotbal cu o conducere care a dus-o de la lupta pentru titlu la retrogradare? O noua echipa, o noua conducere, o noua viziune si un PDL nou in centrul unei platforme de dreapta care sa abordeze in forta alegerile din noiembrie care in opinia mea vor fi si parlamentare si prezidentiale. Daca astazi nu se ia decizia corecta, PDL dispare, insa odata cu el dispare si sansa romanilor de a avea o opozitie care sa tina piept ferocismulu stangii care planeaza amenintator asupra Romaniei", conchide Urban.

D.R.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Urban PDL ultima sansa, #PDL sedinta analzia alegeri, #Boc PDL alegeri , #senator
Comentarii