Urban: USL nu poate ataca la CCR investirea Guvernului, pentru ca a absentat

Joi, 09 Februarie 2012, ora 15:46

   

Urban: USL nu poate ataca la CCR investirea Guvernului, pentru ca a absentat
Liderii USL nu au sanse sa atace la Curtea Constitutioanala a Romaniei (CCR) investirea Guvernului Ungureanu pe lipsa de cvorum din comisii in contextul in care parlamentarii Opozitiei au lipsit de la sedinta, atrage atentia Iulian Urban.

"Anuntul facut de Ponta denota insuficienta cercetare a cadrului juridic. Este adevarat ca au fost comisii comune unde numarul senatorilor si deputatilor prezenti a fost sub cvorumul legal de sedinta, insa acest lucru nu se poate invoca chiar de catre cei care au lipsit de la sedinta, intrucat un vechi principiu de drept spune ca nimeni nu isi poate invoca propria turpitudine (fapta rusinoasa, josnica, marsava - n.red.) intr-un demers juridic", scrie Iulian Urban pe blogul personal.

Ministrii lui Ungureanu trec prin comisii si fara cvorum. Neavizatii, recomandati calduros

Astfel, continua senatorul independent, parlamentarii USL au lipsit de la lucrarile comisiei in mod nemotivat si Regulamentul Senatului spune: "Art.192. - Niciun senator nu poate lipsi nemotivat de la sedintele Senatului sau ale comisiei din care face parte sau de la celelalte activitati specifice indeplinirii mandatului de senator".

"Tot in Regulamentul Senatului, act pe care inclusiv cei de la USL trebuie sa il respecte, se scrie: Art. 195. - Constituie abateri disciplinare savarsite de senatori urmatoarele fapte, daca, potrivit legii, nu constituie infractiune: f) absentarea, nemotivata si in mod repetat, de la lucrarile Senatului".

Iulian Urban: Ponta ar trebui desemnat prim-ministru

"Niciodata USL nu va putea sa invoce in actul prin care ar sesiza CCR ca avizele consultative date de comisiile parlamentare la investirea Guvernului Ungureanu, ca nu a fost cvorum intrucat nu isi vor putea invoca propria turpitudine in fundamentarea unui demers in fata unei instante asa cum este CCR.

Adica pe romaneste nu poti sa dai tu gaura in barca, si tot tu sa ceri sa fie cercetati pentru scufundarea ei cei care au ramas si au incercat sa duca pasagerii la mal", concluzioneaza Urban.

Amintim ca presedintele PSD Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca Opozitia va ataca la Curtea Constitutionala decizia Parlamentului de investire a Guvernului Mihai Razvan Ungureanu daca va constata ca nu au fost respectate procedurile de audiere a ministrilor, in conditiile in care mai multe comisii parlamentare nu au avut cvorum.

A.T.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2111 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Ambigua
rank 5
Bre, nu chiar asa!
US-Lasii au dat gaura in barca si au fugit cu salupa de la locu' faptei, lasand barca sa se scufunde. Au ramas cu gurile cascate cand au vazut ca barca tot a ajuns la mal, cu toti pasagerii inauntru...
Ei, domnu' avocat, n-ar trebui ca faptasii sa fie prinsi si dati pe mana justitiei pentru tentativa de omor? Sa-i lasam liberi, sa mai gaureasca si alte barci? Nu vezi ca sunt pusi pe gaurit?
un cetatean european
rank 5
Serios, mai, Urban?
Dar de la cine ai luat bila de vot, nu de la N. Banicioiu?
Comentariu inadecvat
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor