Creditele imobiliare in valuta ar putea fi interzise

Joi, 10 Iunie 2010, ora 12:47
2766 citiri
Creditele imobiliare in valuta ar putea fi interzise

Senatorul PD-L Iulian Urban a propus interzicerea creditelor imobiliare in valuta "intr-o tara care nu produce nimic si merge pe consum", dupa modelul unei masuri similare adoptate de Guvernul Ungariei.

"Pornind de la masurile anticriza luate de alte guverne din UE, am decis sa promovez in Parlament, pentru ca vad ca Guvernul nostru nu are suficient curaj sa faca acest pas, o masura luata de Guvernul de dreapta din Ungaria", scrie Iulian Urban pe blogul sau.

Urban sustine ca intrarile de euro in tara sunt tot mai mici, iar moneda europeana s-ar putea scumpi foarte mult, daca BNR nu si-ar cheltui rezervele pentru a sustine cursul.

De altfel, senatorul PD-L mai spune ca, in conditiile de fata, BNR ar putea ajunge in situatia de a nu mai avea resurse pentru a sustine cursul, iar daca romanii nu ar fi facut atat de multe credite in valuta, problema cursului de schimb nu ar fi fost atat de mare pentru Romania.

"Creditele imobiliare in alte valute decat moneda locala trebuie ca atare interzise si in Romania pe modelul Ungariei. Atat pentru a proteja populatia, dar si pentru a oferi un stimulent pentru repornirea motoarelor industriei constructiilor de locuinte.

Daca se gandea cineva la aceasta masura pe la sfarsitul lui 2008, cand rasarisera zorii acestei crize economice, Romania nu ar mai fi fost nevoita sa mai cheltuiasca zeci de miliarde de euro pe an ca sa tina cursul euro la 4,2 lei", mai scrie Urban pe blogul sau.

Iulian Urban spune ca politicienii de dreapta care conduc Ungaria sunt destepti, in timp ce unii politicieni de dreapta care conduc Romania sunt "neinspirati sau fricosi".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Iulian Urban interzicere credite valuta, #Urban lege credite imobiliare , #stiri Iulian Urban