Urban il critica pe Vladescu: Impozitarea progresiva incurajeaza nemunca

Marti, 13 Iulie 2010, ora 23:57
2372 citiri
Urban il critica pe Vladescu: Impozitarea progresiva incurajeaza nemunca
Foto: www.urbaniulian.ro

Senatorul PD-L, Iulian Urban, critica ideea ministrului Vladescu de a introducere impozitul progresiv si sustine ca cota unica este o inventie pentru stimularea celor care muncesc ca nebunii de dimineata pana noaptea pentru a castiga mai mult decat asistatii social care sparg seminte toata ziua.

"Daca se va reintroduce impozitarea progresiva, multi romani vor prefera sa-isi ia toti banii la negru si sa nu mai plateasca niciun fel de impozite la stat deoarece oricum statul nu ajuta cu nimic sectorul privat; pentru tratamente platesc la privat si pentru medicamente scot bani din buzunar, pentru orice servicii de la stat trebuie data spaga", scrie Iulian Urban pe blogul personal.

Senatorul PD-L se intreaba care mai e diferenta intre PD-L si PSD, daca si ei propun impozitarea progresiva.

"Cand ne vom asuma ca partid ideea de a marsa numai pe idei de dreapta, ca sa pastram electoratul de dreapta din zona privata alaturi de noi, refuzand sa ne bagam in lupta PSD-PNL-UNPR pentru electoratul de stanga format din pensionari, bugetari si asistati social ? Uitam ca in fiecare ciclu electoral, tocmai electoratul de dreapta din mediul privata, absenteaza la vot in proportie de 70-80 % si alegerile sunt decise de asistatii social, pensionari sau de cei care isi vand voturile ?", se mai intreaba acesta.

Iulian Urban reitereaza ideea ca daca Romania trece la impozitarea progresiva, statul va pierde bani intrucat evaziunea va urca pana la cer, si Fiscul nu a demonstrat ca are puterea sa se lupte cu aceasta.

"Insa cel mai rau lucru este ca se va incuraja nemunca. Ce sens va avea sa muncesc sa am mai mult daca voi fi impozitat progresiv pe masura cresterii numarului de ore petrecute la munca ? De ce sa acumulez capital, ca sa fiu taxat in plus astfel incat asistati sociali sa poata sparge mai cu spor seminte pe marginea strazii Unirii din comuna Balotesti, de dimineata pana seara ?", mai scrie acesta.

Iulian Urban mai afirma ca in fapt, impozitul progresiv este o masura stangista, este o amenda platita la comun de toate firmele, pentru toti cei care profita de indolenta fiscului, si este o posibilitate prin care, intr-o viziunea de stanga, se impoziteaza munca celor din privat pentru ca statul sa aiba bani sa plateasca armatele de milioane de pensionari, asistati social si bugetari.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#Iulian Urban critica Vladescu, #critica introducerea impozitului progresiv , #stiri Iulian Urban
Comentarii
Poza kogayonn
kogayonn
rank 5
Sa traiti, dom' Urban! se inclina toti articlerii de pe ziare.com. Daca nu stiati, Urban e patronul.
I
ioanaiiiiii
rank 5
inseamna ca nemtii si francezii sunt niste puturosi ordinari!