Urban: Incet, dar sigur, PD-L este mistuit de proprii demoni

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 21:47
1598 citiri
Urban: Incet, dar sigur, PD-L este mistuit de proprii demoni

Senatorul Iulian Urban avertizeaza ca PD-L incepe sa dea dovada de slabiciune din punct de vedere moral mentionand ca exemple votul in cazul Iacob-Ridzi, modificarea OUG 50 si votul dat la Senat pentru numirea noilor membri CSM.

Senatorul PD-L considera ca partidul sau s-a schimbat considerabil de cand este la putere incepand sa adopte maniera de guvernare a PSD.

"Imi aduc aminte de faptul ca percepeam PD-L in 2008 drept partidul anti-coruptie, speech-urile indreptate impotriva PSD care facea scut in Parlament in jurul termopanelor lui Nastase, dorinta de a se moderniza cu adevarat statul roman si de a elimina putregaiul din politica si birocratia romaneasca. Constat insa faptul ca, incet dar sigur, PDL este mistuit de proprii demoni, de actul de guvernare, de accesul la resurse", scrie Iulian Urban pe blogul sau.

Guvernarea ar fi determinat si disensiuni interne in cadrul partidului. "Acum PD-L este impartit in 'echipe' (nu le putem zice gasti sau grupuri de interese ca se supara unii sau altii) care se lupta orbeste, sacrificand imaginea partidului pentru o suprematie care arata din ce in ce mai mult ca zbaterea copiilor din celebrul 'Imparatul mustelor'. PD-L a ajuns bunaoara sa refuze cererea DNA in cazul Ridzi; absolut ridicol, fara finalitate in planul personal al deputatei, insa cu consecinte publice cataclismice pentru imaginea publica a acestui partid", exemplifica senatorul PD-L.

Al doilea simptom al slabiciunii morale este modificarea OUG 50 despre care Urban spune ca nu serveste decat satisfacerea intereselor unor deputati care si-ar fi negociat ocuparea unor posturi de conducere in cadrul unor banci pentru ei sau acolitii lor. In alt treilea rand, romanii au sperat in 2008 ca PD-L va putea asigura eliminarea factorului politic din justitie si promovarea competentei in acest sistem.

"Astazi, la votul pentru membrii CSM, consider ca PD-L a picat si acest ultim examen in fata instantei de judecata morala a romanilor. Va spun ca in acest moment, echipele care se lupta in PD-L pentru putere, au un numitor comun: blocarea posibilitatii ca modelul Macovei sa faca prozeliti", constata Urban.

Acesta sustine ca Ana Maria Cristina, candidat la un post in CSM din partea societatii civile, a fost respinsa de catre plenul Senatului datorita opozitiei liderilor grupului PDL care au apreciat ca este "omul lui Macovei", eticheta suficienta pentru a fi respinsa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Iulian Urban, #PDL mistuit de proprii demoni, #PDL mistuit de guvernare, #PDL mistuit de accesul la resurse , #stiri Iulian Urban