Urban: Mi se pare incredibil si jenant ca Guvernul nu sustine depolitizarea CCR

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 18:42
1294 citiri
Urban: Mi se pare incredibil si jenant ca Guvernul nu sustine depolitizarea CCR
Foto: Arhiva

Senatorul PD-L Iulian Urban critica Guvernul Boc pentru faptul ca nu sustine proiectul sau de depolitizare a Curtii Constitutionale, reamintindu-le colegilor de partid ca au promovat candva aceasta idee.

"In mod rusinos, Guvernul a transmis un punct de vedere NEGATIV, sustinand pur si simplu ca nu se poate face depolitizarea functiei de judecator la CCR. Absolut halucinant.

Imi aduc aminte de discursul public din jurul desemnarii de catre PD-L la CCR a d-nei judecator Iulia Motoc. Eu insumi am sustinut-o extrem de puternic tocmai pe argumentul imbratisat si de Administratia Prezidentiala, ca la CCR trebuie numite persoane care nu au un trecut politic, pentru a termina odata cu aberantele verdicte politice date la CCR de la infiintarea acestei institutii.

Mi se pare incredibil si jenant ca in acest moment Guvernul PD-L sa sustina ca NU avem nevoie de depolitizarea functiei de judecator la CCR. Nu putem sa ne schimbam optiunile peste noapte", comenteaza Iulian Urban pe blogul sau.

Parlamentarul PD-L spune ca nu se astepta la sustinere din partea PSD sau PNL, cata vreme aceste partide au fost "promotorii desemnarilor politice la CCR", dar precizeaza ca nu intelege atitudinea Guvernului Boc, care a dat aviz negativ proiectului sau.

"Chiar nu mai gasim in aceasta tara profesionisti ai dreptului care sa poata indeplini demnitatea de judecator la CCR fara sa fi fost membru de partid politic ?

Disperarea aberanta de a te agata de putere naste monstri. Iar in acest moment pozitia Guvernului este impotriva ideii de reformare a justitiei romane, alaturandu-se luptei impotriva aceleiasi justitii dusa de PSD si PNL in ultimii ani", mai atrage atentia Iulian Urban.

Senatorul le atrage atentia colegilor din camera superioara a Parlamentului ca aceasta este camera decizionala in acest caz.

"Daca nu va profita de aceasta sansa sa schimbe cu adevarat ceva la CCR va demonstra inca odata ca politicianismul de cea mai joasa speta si populismul de doi bani colcaie inca in toate partidele politice, si nici macar 100 de motiuni nu vor putea demonstra inca odata ca in interiorul PD-L exista cu adevarat intentia de a se face reforma reala a statului roman", mai spune Urban, care incheie sustinand ca mai bine se desfiinteaza Curtea Constitutionala decat sa ramana "expresia sau continuarea luptei politice din Parlament".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#depolitizare CCR Iulian Urban, #componenta Curtea Constitutionala , #stiri Iulian Urban