Iuliana Marciuc, bulversată de ce s-a întâmplat la Eurovision: ce întrebări a adresat organizatorilor

Luni, 16 Mai 2022, ora 09:50
6254 citiri
Iuliana Marciuc, bulversată de ce s-a întâmplat la Eurovision: ce întrebări a adresat organizatorilor
Iuliana Marciuc

Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, a cerut lămuriri de la EBU (organizatorul concursului) în legătură cu problemele apărute în timpul competiției muzicale.

“Sunt două întrebări pe care le-am adresat EBU “, a spus Iuliana Marciuc la TVR. “Nu am primit încă niciun răspuns”, a precizat ea.

“Prima chestiune se referă la problemele tehnice care au dus la faptul că Eda Marcus a fost în imposibilitate de a da notele noastre, ceea ce nu se întâmplase cu câteva secunde înainte, repetițiile au decurs absolut cum trebuie".

"Cea de-a doua problemă, de ce s-a recurs la această situație, să ni se atribuie alte note față de cele acordate de juriul nostru”, a afirmat Iuliana Marciuc.

În privința punctajului, Iuliana Marciuc a precizat că s-au îndeplinit toate condițiile și că nu a fost nicio problemă de respectare a regulamentului.

“Am aflat că a fost organizat cu toate regulile impuse de EBU, cu prezența unui notar, un notar care să sosească în studio înaintea membrilor juriului. Membrii juriului nu au putut comunica între ei, nu au putut vorbi, a semnat fiecare fișa lui de jurizare, nu au văzut nici la final rezultatul total al juriului. În acest fel, nu știm care este problema acestei jurizări".

Conform Televiziunii publice, într-un mesaj transmis reprezentanţilor ţărilor participante, sâmbătă noaptea, chiar în timpul anunţării rezultatelor votului juriilor naţionale pentru finala ESC (în jurul orei 01.00), EBU a comunicat că: “În analiza voturilor date de juriile naţionale de către partenerul de vot pan-european al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiţie generală a celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest (ESC) 2022, au fost identificate anumite modele de vot neregulate (“irregular”) în rezultatele a şase ţări. Pentru a respecta Instrucţiunile de vot ale Concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat substitut pentru fiecare ţară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât şi pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor ţări cu vot similar)”.

România acordase 12 puncte Moldovei, dar EBU a decis ca din partea noastră cele 12 puncte să fie atribuite Ucrainei.

#Iuliana Marciuc, #eurovision, #TVR, #WRS , #stiri muzica
Comentarii
N
neagra13
rank 5
Bunica Iuliana se misca greu , cred ca nici nu a observat ca
M
mikixxx
rank 3
Ar trebui EBU actionata in judecata cu solicitari de daune