Congresul UDMR - cel mai mare de la infiintarea formatiunii

Joi, 16 Mai 2013, ora 12:47
280 citiri

Congresul Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), care va avea loc pe 25 mai la Miercurea Ciuc, va reuni cel mai mare numar de delegati de la infiintarea formatiunii, a precizat europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler, membru al grupului PPE.

Potrivit acestuia, manifestarea, care va reuni peste 700 de delegati, va avea ca teme principale pe ordinea de zi modificarea Statutului UDMR si adoptarea unor documente programatice pe probleme importante precum cele economice, dar si referitoare la revizuirea Constitutiei sau la procesul reformei de dezvoltare regionala. Congresul UDMR nu va alege o noua conducere.

"Cel de-al 11-lea Congres al UDMR va fi organizat la Miercurea Ciuc, dupa obiceiul nostru ca fiecare Congres sa gaseasca cate o noua locatie in care sa putem evident sa fim oaspeti ai altora si altora dintre comunitatile maghiare din Transilvania.

Nu este un Congres de alegeri, insa este un congres foarte important din mai multe puncte de vedere. In primul rand, prin componenta sa, este cel mai mare congres de pana acum al UDMR, in sensul ca am luat decizia de a invita toti primarii alesi in culorile UDMR si ei sunt din oficiu delegati la Congres. Asta inseamna 206 primari de localitati, comune, orase, municipii, in Transilvania.

Am adaugat apoi delegati suplimentari si din partea organizatiilor de tineret, din partea organizatiilor asociate UDMR-ului si astfel am ajuns la un numar de 777 de delegati ai congresului UDMR.

Este, din acest punct de vedere, cel mai numeros congres cu cei mai numerosi delegati din toti cei 23 de ani si credem ca este important acest lucru, pentru ca fiecare ales local raspunde nemijlocit fata de cei care l-au ales, fiind vorba de alegeri directe pentru acesti demnitari. Bineinteles ca am considerat ca prin aceasta crestem gradul de coeziune si legatura directa pe care o avem cu alegatorii", a declarat europarlamentarul UDMR.

Tokes: UDMR abuzeaza de increderea comunitatii maghiare si este folosita de puterea Ponta

Iuliu Winkler a subliniat ca, la Congresul din 25 mai, nu vor fi alesi demnitari pentru consiliul de conducere, dar vor exista dezbateri legate de Statutul UDMR, urmand sa fie facute anumite modificari in statut, cele mai multe vizand o eficientizare a functiei politice a partidului.

"Formam o organizatie de femei. Am fost criticati de nenumarate ori ca UDMR nu are organizatie de femei si iata ca vom avea incepand de saptamana viitoare, urmand sa si asiguram locuri pentru ca femeile sa poata sa ia parte mai mult in decizia politica, considerand ca este important acest lucru si considerand ca este si de inspiratie europeana", a precizat Iuliu Winkler.

Modificarea Constitutiei: UDMR vrea limbi regionale, statut special, nu si stat national

Congresul UDMR va lua totodata o serie de decizii legate de modul in care organizatiile partenere formatiunii participa la viata politica, aceste decizii, chiar daca sunt mai degraba tehnice, vizeaza cresterea gradului de coeziune si de apropiere intre decidentul politic si cetateanul care este membru al comunitatii.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: AGERPRES