Iurie Darie a murit: Actorul a fost inmormantat cu onoruri militare

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 17:03
9298 citiri
Iurie Darie a murit: Actorul a fost inmormantat cu onoruri militare
Foto: Rtv

Actorul Iurie Darie a fost inmormantat cu onoruri militare, duminica, in jurul orei 16.00, la cimitirul Sfanta Vineri din Capitala, in prezenta familiei, dar si a catorva zeci de apropiati, printre care numerosi colegi actori si regizori, precum Sergiu Nicolaescu, Florin Piersic, Sebastian Papaiani.

Actorul Iurie Darie a murit vineri noapte, la varsta de 83 de ani, dupa o lunga suferinta.

Sicriul cu trupul neinsufletit al actorului Iurie Darie a fost depus, sambata, in jurul orei 16.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucuresti, unde prietenii si admiratorii i-au putut aduce un ultim omagiu.

Printre cei care au venit sa-l vada pentru ultima data pe actorul Iurie Darie, sambata dupa amiaza si duminica dimineata, s-au numarat Emilia Popescu, Monica Ghiuta, Marius Florea Vizante, Marius Marinescu, Gelu Colceag, Marian Ralea, Ecaterina Andronescu, Marin Moraru, Daniela Nane, George Ivascu, Alice Barb, George Mihaita si Magda Catone.

Coroane de flori au fost depuse din partea fiului actorului, regizorul Alexandru Darie, care este directorul Teatrului Bulandra, din partea colegilor de la Teatrul de Comedie, unde a jucat regretatul artist, din partea actorului Victor Rebengiuc, a Teatrului Odeon, a Teatrului Nottara, a lui George Ivascu, a presedintelui Traian Basescu, a premierului Victor Ponta, a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, si din partea senatorului Marius Marinescu, dar si a unor prieteni si admiratori.

Duminica, in jurul orei 13.45, cortegiul funerar cu sicriul in care se afla trupul neinsufletit al actorului Iurie Darie a plecat spre cimitirul Sfanta Vineri, in aplauzele celor prezenti.

Slujba de inmormantare a fost oficiata de un sobor de cinci preoti, in fata capelei cimitirului Sfanta Vineri, in prezenta a cateva sute de persoane - familie, colegi si admiratori.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a rostit un cuvant de adio la capataiul actorului: "La revedere, bunul meu prieten, nicio grija, nu esti singur. Dumnezeu sa te aiba in paza".

Sicriul a fost purtat de militari din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul", care au si tras cele trei salve, la coborarea sicriului in mormant, in aplauzele celor prezenti.

La inmormantare au participat, printre altii, Mihai Constantin, Rodica Popescu Bitanescu, Ion Dichiseanu, Geo Saizescu, Daniela Nane, George Ivascu, Alice Barb si Magda Catone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Iurie Darie inmormantare onoruri, #Iurie Darie murit , #murit