Iurie Darie a murit - Colegii, indurerati: Ne-am dori ca marii actori sa nu moara niciodata

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 10:27
3571 citiri
Iurie Darie a murit - Colegii, indurerati: Ne-am dori ca marii actori sa nu moara niciodata

Colegii si prietenii din teatru ai actorului Iurie Darie regreta moartea acestuia, un artist cu un "farmec nespus", un "camarad deosebit" si totodata un om care impunea respect.

"A disparut o mare personalitate, o stea de cinema adevarata, un actor de farmec nespus", a declarat Ion Besoiu, citat de Mediafax, adaugand ca a jucat cu Iurie Darie in cateva filme si ca i-a facut o "deosebita placere", pentru ca acesta era "un camarad deosebit".

Iurie Darie a murit: Actorul va fi inmormantat duminica

"Imi aduc aminte ce barbat frumos a fost, cat de mult l-au iubit femeile, un actor foarte mare, talentat, o voce placuta pentru radio, o persoana extrem de tacuta si iata, la final, cum putem ajunge noi, oamenii", a declarat si actrita Rodica Popescu Bitanescu, puternic afectata de vestea care "a cazut ca o lovitura de trasnet".

La randul sau, Silviu Biris a declarat ca vestea mortii lui Iurie Darie "este un soc, ne-am dori ca acesti mari actori sa nu moara niciodata", aratand ca astfel de actori "sunt eroi ai culturii noastre.

"Chiar daca trec in nefiinta, ei raman. Am crescut cu filmele lui, am crescut cu spectacolele in care a jucat, e o pierdere pentru cultura romaneasca. Si datorita domniei sale, Romania a devenit cunoscuta peste hotare", a mai spus Biris, citat de Adevarul.

"Rareori se naste un om ca maestrul Iurie Darie, un talent care s-a manifestat in toate domeniile", a spus si Eugen Cristea, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Iurie Darie a murit

Ileana Stana Ionescu, despre Iurie Darie: Suport tot mai greu pierderile intamplate in breasla

"Sunt foarte tulburata si ma gandesc de aseara ca am pierdut un actor minunat, un barbat superb, un talent multilateral si sunt profund neconsolata de tot ce s-a intamplat in ultima perioada in breasla noastra, de toate pierderile pe care le-am trait si suport din ce in ce mai greu asta.

Dumnezeu sa il odihneasca in pace pe Iura si, daca exista o lume de dincolo, sa fie rasplatit pe masura frumusetii lui trupesti si sufletesti", a spus actrita Ileana Stana Ionescu pentru Mediafax.

Si Sergiu Nicolaescu il plange pe Iurie Darie.

"Cu Iurie Darie am fost coleg de liceu. El se refugiase din Basarabia si era mai mare decat mine cu o clasa sau doua. Cand am devenit regizor, in 1958, Iurie Darie era deja un mare actor in Romania. Mai mult decat atat, avea un talent deosebit la desen. In perioada studentiei desena carti pentru copii si castiga un ban. Si, pentru ca si eu desenam foarte bine, ne-am apropiat foarte mult.

Ne-am cunoscut mai bine pe parcurs. In perioada anilor '60 - '70, Iurie Darie era unul dintre primii actori romani. Sunt de-a dreptul socat de aceasta veste, pentru ca era un om de exceptie. Cat timp mai traim noi si memoria lui va ramane vie", a declarat Sergiu Nicolaescu pentru Mediafax.

Actorul Iurie Darie a murit vineri, la varsta de 83 de ani, dupa o lunga suferinta. In luna mai el fusese internat la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Capitala, dupa ce anterior suferise un accident vascular cerebral.

Citeste si:
Coacerea guvernelor în laboratoarele puterii: diferența de clasă între președintele american Eisenhower și politicienii de pe Dâmbovița
Coacerea guvernelor în laboratoarele puterii: diferența de clasă între președintele american Eisenhower și politicienii de pe Dâmbovița
Compoziția oricărui guvern, în orice stat de pe Planetă, se coace în așa-zisele laboratoare ale puterii, care funcționează în fiecare națiune democratică sau mai puțin democratică....
Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe fratele lui Ludovic Orban. Fostul comisar european era consilier la Cotroceni
Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe fratele lui Ludovic Orban. Fostul comisar european era consilier la Cotroceni
Decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Leonard Orban, a fost semnat de președintele Klaus Iohannis marți, 26 octombrie, a transmis Administraţia...
Sursa: Ziare.com