Sergiu Nicolaescu: Iurie Darie a fost unul dintre marii actori ai Romaniei

10 Noiembrie 2012 - Sergiu Nicolaescu: Iurie Darie a fost unul dintre marii actori ai Romaniei

Regizorul Sergiu Nicolaescu a aflat in urma cu putin timp despre decesul actorului Iurie Darie si s-a declarat "de-a dreptul socat pentru disparitia unui om de exceptie".

"Cu Iurie Darie am fost coleg de liceu. El se refugiase din Basarabia si era mai mare decat mine cu o clasa sau doua. Cand am devenit regizor, in 1958, Iurie Darie era deja un mare actor in Romania. Mai mult decat atat, avea un talent deosebit la desen. In perioada studentiei desena carti pentru copii si castiga un ban. Si,

IURIE DARIE A MURIT. Trupul neinsufletit al lui Iurie Darie, depus sambata la Teatrul de Comedie. Inmormantarea va avea loc duminica

10 Noiembrie 2012 - IURIE DARIE A MURIT. Trupul neinsufletit al lui Iurie Darie, depus sambata la Teatrul de Comedie. Inmormantarea va avea loc duminica

Trupul neinsufletit al actorului Iurie Darie va fi depus in cursul zilei de sambata la Teatrul de Comedie din Capitala, urmand ca inmormantarea sa aiba loc duminica, a declarat pentru MEDIAFAX actrita Anca Pandrea, partenera de viata a artistului.

Indurerata, Anca Pandrea, care i-a stat alaturi lui Iurie Darie mai bine de 25 de ani, a declarat pentru MEDIAFAX ca nu a fost stabilita inca ora la care trupul neinsufletit al actorului va fi depus la Teatrul de Comedie.
"Am dormit cu el

Iurie Darie: actor, sot si coleg iubit

10 Noiembrie 2012 - Iurie Darie: actor, sot si coleg iubit

Unul dintre cei mai renumiti actori romani, Iurie Darie, a decedat vineri, la varsta de 83 de ani, dupa o viata dedicata teatrului si filmului. "Adevarul" va prezinta biografia apreciatului artist.

Pentru apropiati, Iurie Darie se numea, simplu, Iura. S-a nascut pe 14 martie 1929, in Vadul Rosu din judetul Soroca, astazi aflat in Republica Moldova si a fost absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica (1952). A debutat in anul 1953, in "Nepotii gornistului", in regia lui

Iurie Darie a murit dupa un lung sir de chinuri

10 Noiembrie 2012 - Iurie Darie a murit dupa un lung sir de chinuri

Vestea mortii lui Iurie Darie a indoliat lumea teatrului si a filmului romanesc, insa este stiut faptul ca a survenit in urma unui lung sir de chinuri.

Actorul Iurie Darie, in varsta de 83 de ani, a decedat in noaptea de vineri spre sambata la spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti.
Anul acesta, Iurie Darie a fost operat pe creier, in data de 21 mai. Anterior, suferise un accident vascular. Actorul a fost supus unei interventii chirugicale, la data de 16 iunie, din cauza ca i s-a infundat

Iurie Darie a murit | Fragmente de talent! Secvente din filmele in care a jucat actorul

10 Noiembrie 2012 - Iurie Darie a murit | Fragmente de talent! Secvente din filmele in care a jucat actorul

Iurie Darie a murit pe varsta de 83 de ani, dupa o indelunga suferinta. Artistul va ramane in amintirea tuturor drept un mare actor, cu un talent imens.

Debutul in cinematografie si l-a facut in 1953, in "Nepotii gornistului", in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe platoul de filmare pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei.
In anul 1969, a fost ales de regizorul Mircea Dragan pentru a juca in seria "Brigada Diverse", alaturi de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Radulescu sau Puiu

Roluri memorabile interpretate de Iurie Darie

10 Noiembrie 2012 - Roluri memorabile interpretate de Iurie Darie

Sarmul, privirea patrunzatoare, silueta zvelta, alura de june prim, calitatea actorului, cu care reusea sa transpuna cu o lejeritate dezarmanta complexitatea oricarui rol interpretat, au impresionat publicul romanesc care s-a lasat cucerit si s-a indragostit definitiv de cel, ce din pacate, a fost Iurie Darie.

De remarcat faptul ca Iurie Darie a reusit sa castige si admiratia spectatorilor din fosta Germanie Democrata, prin rolurile interpretate in numeroase productii ale cinematogafiei din

A MURIT ACTORUL IURIE DARIE. S-a stins din viata vineri seara

10 Noiembrie 2012 - A MURIT ACTORUL IURIE DARIE. S-a stins din viata vineri seara

Indragitul actor Iurie Darie a incetat din viata. La scurt timp dupa ce a iesit din spitalul "Bagdasar Arseni", unde a fost supus unei interventii chirurgicale, inima sa a incetat sa mai bata.

Iurie Darie, alaturi de sotia sa, Anca Pandrea

UPDATE: Actorul Ion Besoiu, despre trecerea in nefiinta a lui Iurie Darie:"A disparut o mare personalitate, o stea de cinema adevarata, un actor de farmec nespus (...) Cand ne intalneam era intotdeauna fermecator, zambitor. Au fost multe momente in care

Iurie Darie a murit. O viata dedicata teatrului si cinematografiei romanesti

10 Noiembrie 2012 - Iurie Darie a murit. O viata dedicata teatrului si cinematografiei romanesti

Iurie Darie a murit dupa o lunga cariera dedicata teatrului si filmului, ce are ca reper seria "Brigada Diverse", in care a jucat alaturi de Toma Caragiu si Sebastian Papaiani, dar si filme precum "Ringul" si "Triunghiul mortii".

Iurie Darie a murit la 83 de ani. Actorul s-a nascut pe 14 martie 1929, in Vadul Rosu din judetul Soroca, aflat astazi in Republica Moldova.
Iurie Darie a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in 1952 si a debutat in anul 1953, in "Nepotii