Iurie Darie se simte putin mai bine. Medicii sunt in continuare rezervati

Luni, 18 Iunie 2012, ora 10:22
1790 citiri
Iurie Darie se simte putin mai bine. Medicii sunt in continuare rezervati
Foto: Arhiva

Starea de sanatate a lui Iurie Darie este in usoara ameliorare, este constient, iar medicii vor incerca luni sa il detubeze.

Pe de alta parte, prognosticul ramane rezervat, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului "Bagdasar-Arseni" din Capitala, Florian Bica.

"Starea pacientului este usor ameliorata fata de ziua de ieri (duminica - n. red.), a inceput sa deschida ochii, este constient, intubat, se incearca luni detubarea. Prognosticul ramane rezervat, din cauza varstei si a patologiei asociate", a spus medicul Florian Bica.

Iurie Darie este constient, dar ramane intubat la terapie intensiva (Video)

Medicul a precizat ca obturarea tubului de drenaj este o complicatie care poate sa apara in astfel de cazuri, de aceea a fost montat un tub de drenaj exterior. Florian Bica a adaugat ca, deocamdata, nu poate fi luata in discutie o interventie chirurgicala.

Actorul Iurie Darie a ajuns, sambata, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), cu o ambulanta, dupa ce a acuzat dureri in piept si probleme de respiratie. Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicatie postoperatorie, acumuland in continuare lichid la creier.

Actorul a fost transferat, sambata seara, de la SUUB la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde in 21 mai a fost operat pentru eliminarea lichidului care se acumulase la creier. Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor in conditiile in care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinta afectiunii mai vechi, pentru care a fost operat.

Purtatorul de cuvant al Spitalului "Bagdasar-Arseni" declara ca starea actorului este grava, dupa ce a suferit un accident vascular cerebral, actorului fiind-i pus un dren exterior pentru eliminarea lichidului de la creier.

Iurie Darie, in varsta de 83 de ani, a fost internat din 10 mai pana in 31 mai la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Capitala. In 21 mai a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care sa ajute la eliberarea lichidului in plus ce se acumula in zona creierului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Iurie Darie Spital, #Iurie Darie sanatate, #Iurie Darie internat spital, #Iurie Darie operat creier , #spital