Lumea politică se înclină în fața lui Ivan Patzaichin: ”Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România!”

Duminica, 05 Septembrie 2021, ora 12:31
2101 citiri
Lumea politică se înclină în fața lui Ivan Patzaichin: ”Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România!”
Ivan Patzaichin a murit la 71 de ani FPTO Facebook/ Florin Citu

Mai mulți politicieni, analiști, persoane publice, au reacționat la decesul marelui sportiv Ivan Patzaichin. Ei au transmis condoleanțe familiei îndurerate și au postat câteva cuvinte de omagiere a canoistului.

Premierul Florin Cîţu a reacționat afirmând că este o veste extrem de trisă şi mulţumindu-i pentru tot ce a făcut pentru sport şi pentru România.

”O veste extrem de tristă, astăzi! Multiplu campion olimpic, mondial şi european, Ivan Patzaichin a fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România!”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook.

Canoistul Ivan Patzaichin a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani. Familia a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunţă că ”Ivan a plecat şi nu se mai întoarce”.

”A lăsat pentru veșnicie un imperiu de bine pentru România”

Șefa Senatului, Anca Dragu a reacționat pe pagina sa la aflarea vestii marelui sportiv.

”Ivan Patzaichin a plecat, dar a lăsat pentru veșnicie un imperiu de bine pentru România.

Drum lin!”, a scris Anca Dragu pe facebook.

”Mai săraci cu un om”

”Mai săraci cu un suflet, mai săraci cu un om, mai săraci cu un Campion! La revedere, Ivan Patzaichin! Odihnă liniștită și fie ca în Rai să nu ți se rupă nicio pagaie!

Și mulțumim pentru toate victoriile tale și pentru tot cei ai făcut în viață!

Condoleanțe familiei”, a scris senatorul USR Mihai Goțiu pe Facebook.

”Când ceva atât de rar dispare, până și duminicile devin triste”

Medicul și publicistul Vlad Mixich a reacționat la vestea tristă.

”A murit Patzaichin. Pentru generația mea, născută după ce el a devenit campion olimpic, Ivan Patzaichin a fost mai puțin legat de sport și mai legat de ceva cu mult mult mai important: bunul său simț și decența cu care își trăia faima. Ceva tot mai rar în România de astăzi. Și când ceva atât de rar dispare, până și duminicile devin triste”, a scris Vlad Mixich pe Facebook.

”Ivan Patzaichin a fost un adevărat patriot, cu o inimă mare cât România!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, deplânge moartea lui Ivan Patzaichin şi scrie despre acesta că a fost "un adevărat patriot"

"Astăzi, s-a stins unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut ţara noastră! Ivan Patzaichin a fost un adevărat patriot, cu o inimă mare cât România! Ivan Patzaichin a fost un model pentru noi toţi şi va rămâne un model pentru generaţiile viitoare! Drum lin, Ivan Patzaichin!"a scris liderul social-democrat duminică, pe Facebook.

”Unul dintre cei mai iubiți sportivi ai României”

Și ministrul de Interne Lucian Bode a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, referitor la decesul lui ”Ivan Patzaichin”.

A părăsit barca vieții un mare OM, unul dintre cei mai iubiți sportivi ai României!

A fost și a rămas pentru noi o legendă a omeniei și a performanței care ne-a dăruit bucuria și mândria de a fi român!

Ivan Patzaichin va continua, de oriunde-ar fi, să ne inspire, să ne călăuzească visele!

Drum lin!

Dumnezeu să îl odihnească!

Și primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis un mesaj după decesul marelui campion.

„Ivan Patzaichin a fost un mare sportiv, dar mai ales un mare caracter. Modest, la locul lui, fără să ceară nimic pentru sine, ajutând sportivi mai tineri, ajutând oamenii din Deltă, promovând sportul, promovând bunul simț. Într-o perioadă a confuziei de valori, România pierde astăzi un reper. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris acesta pe Facebook.

Născut pe 26 noiembrie 1943, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen), potrivit Agerpres.

De asemenea, are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale (nouă de aur).

În urmă rămân poveștile impresionante ale fostului mare sportiv de la Jocurile Olimpice.

Una dintre ele care a rămas în memoria iubitorilor de sport din România a fost la Jocurile Olimpice de la Munchen, din anul 1972.

Acolo, Ivan Patzaichin, pentru a se califica în finala a fost nevoit să concureze cu pagaia ruptă pentru 500 de metri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul fostului lider al clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, are loc la restaurantul La Castel, de lângă Iași, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus într-un cort, Green View...
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Ce-a făcut CSM București în primul meci fără Cristina Neagu, aflată în doliu
Campioana CSM Bucureşti a învins miercuri, în deplasare, formaţia Gloria Bistriţa, în derby-ul etapei a XXI-a a Ligii Naţionale. Victoria a fost dedicată căpitanului Cristina Neagu, care...
#Ivan Patzaichin, #deces, #Florin Citu, #Anca Dragu, #mesaje condoleante , #stiri Ivan Patzaichin