Coșmarul prin care au trecut doi soți din Călărași jefuiți cu pistolul la tâmplă în propria casă. Autori: o bandă de tâlhari cunoscută în sudul țării

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 03:44
6385 citiri
Coșmarul prin care au trecut doi soți din Călărași jefuiți cu pistolul la tâmplă în propria casă. Autori: o bandă de tâlhari cunoscută în sudul țării
Doi soți din Călărași, jefuiți de hoți mascați în propria casă FOTO brasovmetropolitan.ro

Asan Sali, un cunoscut tâlhar din județul Constanța, a fost condamnat definitiv la 11 ani de închisoare după zece ani de judecată, printr-o sentință definitivă a Curții de Apel București.

Sali a fost găsit vinovat de lipsire de libertate și tâlhărie, fapte care s-au petrecut în iarna anului 2012, în Călărași. Constănțeanul este un recidivist, cunoscut al instanțelor din sudul țării, primind de-al lungul timpului mai multe condamnări pentru furt și tâlhărie.

Fapta pentru care Asan a ajuns să primească 11 ani de închisoare s-a petrecut în februarie 2012, într-o comună din județul Călărași. Victimele individului au fost două persoane, soț și soție, atacate în miezul nopții, în propria casă de o gașcă de tâlhari din care a făcut parte și Asan Sali. Doar acesta din urmă a fost identificat de poliție și deferit justiției.

Potrivit rechizitoriului, soții Milea din Călărași vânduseră la începutul anului 2012 un număr mare de oi, afacere de pe urma căreia câștigaseră 22.500 lei, o importantă sumă de bani în acea perioadă. Cei doi nu păstraseră banii în casă, ci i-au depus într-un cont în bancă.

Totuși vestea tranzacției se pare că s-a răspândit în comunitate și a ajuns la urechile găștii de tâlhari din care făcea parte și Asan. Convinși că soții Milea țineau banii în casă, tâlharii s-au hotărât să dea atacul, organizat pentru data de 21.02.2012, aproape de miezul nopții.

Hoții, patru în total, au bătut noaptea la ușa victimelor, mascați, înarmați (cu bâte și cu un pistol) și strigând: ”Deschideți, poliția!”. În paralel, tâlharii au reușit să spargă ușa de acces și au pătruns cu forța în apartament, obligându-i pe cei doi să se culce la pământ, cu mâinile la spate. Speriați și sub amenințarea pistolului, victimele s-au supus, iar ulterior agresorii i-au legat de mâini cu sfoară și cu un cablu electric (încărcător de telefon).

Hoții căutau banii obținuți din vânzarea oilor, amenințând victimele că, dacă nu vor primi ceea ce doreau, vor introduce două fire electrice în priză și îi vor electrocuta.

Pentru că nu primeau răspunsul așteptat, tâlharii i-au separat pe cei doi soți ducându-i în camere diferite. Pe bărbat l-au lovit cu piciorul și cu o bâtă, iar pe femeie au speriat-o de moarte, atunci când unul dintre hoți i-a spus că soțul ei a fost împușcat. Afirmațiile păreau credibile, pentru că în apartament se auzise foc de armă, doar că atacatorul trăsese în canapea, pentru intimidarea victimelor.

Când într-un final au realizat că banii căutați nu se află în casă, cei patru tâlhari s-au mulțumit doar cu 140 de lei, un laptop și două telefoane mobile.

Ancheta polițiștilor a fost îngreunată din lipsa de probe. Hoții fiind mascați, nu au putut fi descriși de către victime, oricum aflate în șoc. Doar o urmă de ADN găsită pe un capăt din sfoara cu care au fost legate victimele au dus către Asan Sali, individ care avea un bogat trecut infracțional, fiind un cunoscut al polițiștilor.

Ceilalți suspecți au fost identificați de către anchetatori, dar în cazul lor nu există suficient de multe probe ”dincolo de orice dubiu”, că au participat la jaf, în ciuda faptului că au fost inclusiv interceptați. În plus, unul dintre acesta nu mai este în țară.

Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
#jaf armat, #talharie, #bani, #Constanta, #talharii , #jaf