Jaf cu luare de ostatici la bancă. Tâlharii au săpat un tunel și au reușit să fugă cu o sumă impresionantă furată din seif

Joi, 07 Decembrie 2023, ora 17:09
6390 citiri
Jaf cu luare de ostatici la bancă. Tâlharii au săpat un tunel și au reușit să fugă cu o sumă impresionantă furată din seif
Hoții au pătruns în bancă printr-o gaură săpată în perete FOTO milanotoday.it

Jaful a avut loc la banca BPM din Piazza Salgari, Milano, hoții folosind tehnica „tunelului”: șapte ostatici au fost luați și 160 de mii de euro furați din seif, anunță presa italiană, scrie presa milaneză.

Atacul la banca milaneză s-a petrecut miercuri dimineață. Banda a intrat printr-un tunel săpată în peretele pizzeriei alăturate. La sosirea poliției, cei patru tâlhari fugiseră deja.

Jefuitorii au intrat în bancă printr-o gaură făcută în perete, lată de aproape un metru, dar suficient de lungă pentru a conecta filiala BPM din Piazza Salgari și fosta locație unde a funcționat pizzeria Domino's, acum dezafectată. Rezultatul jafului: șapte ostatici, un seif deschis și o evadare reușită. Autoritățile susțin că au de-a face cu profesioniști.

„Ne-au legat de mâini și de picioare. Dar nu mi-a fost frică. – a explicat unul dintre cei cinci angajați – Nimeni nu-i observase: gaura era acoperită. Ne-au așteptat”, povestește unul dintre ostatici. Ei au fost cei care au spus polițiștilor că cei puțin trei dintre tâlhari aveau accent Sicilian. Este posibil ca la Milano să fi avut sprijin, o tabără de bază pentru pregătirea loviturii. Ceea ce le-a ușurat munca a fost spațiul liber adiacent băncii: fosta pizzerie.

Tâlharii au profitat de ieșirea de urgență din spate a localului. Au săpat gaura în trei zile fără să se folosească de unelte mari, scrie presa italiană, având în vedere grosimea peretelui.

Au stat ascunși aici în timpul nopții de marți până miercuri, așteptând deschiderea băncii la ora 8.15. când au intrat în acțiune cu fețele acoperite. Când au pătruns prin gaura care ducea într-unul dintre birourile de lângă intrare, i-au legat pe angajați și pe cei doi clienți cu cabluri de electrice. Șapte ostatici au fost luați, dar nimeni nu a fost rănit. Doi dintre ei, doi casieri de bancă, au fost duși în schimb spre seif.

Însă cei patru tâlhari – amenințând că sunt înarmați fără să arate armele – au trebuit totuși să aibă răbdare: cu câteva minute înainte să se declanșeze deschiderea automată a seifului. Apoi au luat numerar, în mare parte, și câteva cecuri. În total: 160 de mii de euro. În cele din urmă au fugit înainte de venirea poliției. Dar înainte au cerut celor șapte ostatici să tragă alarma douăzeci de minute mai târziu.

Atacul la bancă nu a fost observat decât mult mai târziu, deși în zonă funcționează mai multe baruri.

Între timp, anchetatorii verifică filmările surprinse de camerele de supraveghere ale clădirilor din zonă Criminaliștii au rămas în interiorul fostului spațiu Domino's Pizza pe tot parcursul zilei căutând urme pe care cei patru le-au lăsat.

Quarterly Report - Editia 4

9 răniți după coliziunea dintre un tren de călători și un marfar la Belgrad. "Am fost norocoşi. Nu sunt morţi, asta e cel mai important"
9 răniți după coliziunea dintre un tren de călători și un marfar la Belgrad. "Am fost norocoşi. Nu sunt morţi, asta e cel mai important"
Accident feroviar, vineri, 17 mai, într-un tunel din Belgrad, Serbia. Nouă persoane au fost rănite în ciocnirea unui marfar cu un tren de călători, a anunţat ministrul sârb de Interne,...
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
#jaf Banca, #milano, #bani furati, #seif, #tunel, #pizzerie , #Italia