Dosarul jafului din casa ”regelui pavelelor”, unul dintre cei mai bogați români. Patru hoți care au furat sute de mii de lei, condamnați la închisoare

Autor: N.G.
Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 22:10
6438 citiri
Dosarul jafului din casa ”regelui pavelelor”, unul dintre cei mai bogați români. Patru hoți care au furat sute de mii de lei, condamnați la închisoare
Foto: pixabay.com

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat, după patru ani de judecat hotărârea definitivă, în dosarul furtului de bani din locuința unui cunoscut om de afaceri din municipiul Sebeș, proprietar al unei societăți producătoare de pavaje, supranumit și ”regele pavelelor”.

Instanța de apel a încetat procesul penal pentru o parte dintre infracțiuni, dar i-a condamnat pe cei patru bărbați pentru furt calificat și spălarea banilor.

Astfel, Ion Filip din Sibiu și Radu Cristian din Sebeș au fost condamnați, fiecare, la câte 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, pe un termen de 4 ani. Ceilalţi doi bărbaţi au fost condamnaţi cu executare, motivul principal fiind acela că sunt recidivişti.

Dumitru Hârceagă, din Sebeș, a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 20 de zile de închisoare, în acest dosar el primind 4 ani şi 4 luni după gratii. Mihai Ailenei, din Constanța, a primit 3 ani şi 20 de zile, tot în regim de detenţie. Magistrații au dispus achitarea pentru faptele de uz de fals, fals în declarații, instigare la uz de fals, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată, pentru că a intervenit termenul de prescripție.

Curtea de Apel a redus cuantumul daunelor materiale la care inculpații au fost obligați în solidar către părțile civile de la suma de 462.800 lei, la suma de 128.500 lei și 32.000 euro (sau contravaloarea în lei la data plăţii).

Victima jafului a fost familia Goța din Petrești, care deține firma Elis Pavaje, una dintre cele mai puternice din România în domeniul producției de materiale de construcție, cu o cifră de afaceri de 287 de milioane de lei în 2020.

Identificați după un an și jumătate

Jaful din locuinţa situată în Petrești a avut loc în ianuarie 2015. Persoane mascate au sustras bani, bunuri şi bijuterii în valoare de câteva sute de mii de lei. După circa un an şi şase luni, poliţiştii din Alba au reușit sa-i identifice pe autori.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul Radu Cristian i-a anunțat pe ceilalți trei cu privire la faptul că în locuinţa persoanelor vătămate se află mari sume de bani şi bunuri de valoare. Înainte de a pătrunde în imobil, Mihai Ailenei a escaladat un stâlp de curent, aflat lângă gardul împrejmuitor al imobilului, şi a secţionat un cablu care ducea spre locuinţa în cauză.

După ce au pătruns în curtea imobilului, hoţii s-au folosit de o scară găsită în interiorul acesteia pentru a disloca sirena sistemului de alarmare al locuinţei, sirenă pe care ulterior au aruncat-o în piscina locuinţei. În interior, s-au mişcat foarte rapid şi au distrus şi a doua alarmă.

În total, familia păgubită a reclamat o pagubă în valoare de aproximativ 569.000 lei. Astfel, din dresingul dormitorului, dintr-un dulap, s-a furat suma de 30.000 euro legaţi cu elastic. Dintr-o cutie de carton pentru pantofi, aflată în zona inferioară a aceluiaşi dulap (dresing), a dispărut suma de 100.000 lei, banii care au aparţinut nepoţilor de la nunta acestora.

Dintr-un sertar al noptierei aceluiași dormitor a fost furată suma de 40.000 lei. Dintr-o cutie metalică aflată în coşul de rufe (într-un săculeţ de pânză) din baia aceluiași dormitor, a fost sustrasă suma de 200.000 lei şi aproximativ 5.000 euro. De asemenea, din seiful situat în dulapul din acelaşi dormitor a dispărut suma de 1.000 euro. După jaf, autorii au început să cheltuie banii cumpărând maşini sau investind în imobiliare, prin interpuşi, membri ai familiilor lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Sâmbătă, 20 aprilie. Zodia care se va bucura de mai mult timp cu familia
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 20 aprilie. Zodia care se va bucura de mai mult timp cu familia
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Interesul pe...
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va fi mare...
#jaf, #hoti, #locuinta, #afacerist, #bani, #bijuterii , #jaf