Jaf de un milion de euro în plină stradă, în Prahova. Tâlharii fac parte dintr-o grupare periculoasă de interlopi din București

Vineri, 05 Mai 2023, ora 12:51
47588 citiri
Jaf de un milion de euro în plină stradă, în Prahova. Tâlharii fac parte dintr-o grupare periculoasă de interlopi din București
Mai multe persoane au fost aduse la audieri la sediul DIICOT Ploiești în dosarul jafului de un milion de euro FOTO ziarulincomod.ro

Doi patroni, soț și soție, ai unei case de schimb valutar din municipiul Câmpina au fost atacați în plină stradă și jefuiți de aproape un milion de euro.

Jaful a avut loc în septembrie anul trecut, dar tâlharii au fost prinși la mai bine de jumătate de an, după o acțiune de amploare organizată joi în București, Prahova și Dâmbovița.

Patru persoane au fost reținute după o serie de audieri care au avut loc, în noaptea de joi spre vineri la DIICOT Ploiești.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tâlharii fac parte dintr-o grupare cunoscută din București, perchezițiile având loc în cartierul Giulești din Capitală. Gruparea de infractori este specializată în jafuri de acest gen, victimele vizate fiind afaceriști care nu lucrează neapărat cu bani curați.

Sursele citate au precizat că patronii au fost atacați în timp ce se aflau în mașina parcată pe o stradă din municipiul Câmpina, în imediata apropiere a sediului Poliției Locale, a judecătoriei și parchetului din oraș. Victimele au fost bătute și lăsate aproape inconștiente, astfel că abia după câteva zeci de minute au putut să ceară ajutor la poliție.

Potrivit unui comunicat remis presei, tâlharii au acționat la pont, dar nu înainte de a verifica atent obiceiurile celor doi patroni câmpineni. La jaf au participat mai multe persoane, grupul fiind foarte bine organizat.

În timpul perchezițiilor, la domiciliile acestora au fost găsite arme de foc și muniție, dar și importante sume de bani. Nu este clar la acest moment dacă în timpul jafului de la Câmpina a fost folosit și armament.

Potrivit DIICOT, în septembrie 2022, cei patru inculpați și doi suspecți s-au constituit într-un grup infracțional organizat având ca scop săvârșirea de infracțiuni de tâlhărie/furturi generatoare de câștiguri materiale însemnate.

Astfel, la data de 24.10.2022, în municipiul Câmpina, membrii grupului infracțional organizat, prin violență, au deposedat două persoane vătămate de suma de aproximativ 920.000 de euro.

Inculpații au desfășurat o activitate de pregătire în scopul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, prin culegerea de informații despre victime, procurarea de echipamente necesare activității infracționale, urmărirea persoanelor vătămate printr-o supraveghere permanentă și luarea unor măsuri care să împiedice identificarea lor.

Grupul infracțional organizat a fost sprijinit în activitatea ilicită de către alți suspecți care au avut rol în supravegherea persoanele vătămate, achiziționarea unor instrumente utilizate în săvârșirea faptei și ascunderea acestora ulterior comiterii infracțiunii de tâlhărie.

În cursul zilei de 04.05.2023, au fost puse în aplicare 47 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Prahova, Ilfov și Dâmbovița, peste 20 de persoane fiind conduse la audieri, la sediul DIICOT Ploiești.

Pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate două pistoale cu glonț, elemente de muniție de calibrul 9 și 7,63 mm, sume de bani, zeci de dispozitive electronice (telefoane mobile, tablete, laptopuri), două autoturisme, mai multe arme albe și obiecte tăietoare, diverse documente (contracte de vânzare-cumpărare, chitanțe, acte schimb valutar și transfer monetar).

În cursul zilei de 05.05.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#jaf, #milion euro, #casa schimb valutar, #Prahova, #Campina, #interlopi bucuresti , #DIICOT