Cine sunt tâlharii care au jefuit un milion de euro de la doi afaceriști prahoveni. Victimele umblau cu teancurile de bani în geantă

Duminica, 07 Mai 2023, ora 21:30
7378 citiri
Cine sunt tâlharii care au jefuit un milion de euro de la doi afaceriști prahoveni. Victimele umblau cu teancurile de bani în geantă
Audierile au avut loc la sediul DIICOT Ploiești unde au fost aduse zeci de persoane suspecte FOTO ziarulincomod.ro

Marian Gheorghe, Bujor Gheorghe, Daniel Leonardo Gheorghe și Amoraș Tudor sunt cei patru bărbați arestați preventiv de Tribunalul Prahova în dosarul jafului de un milion de euro de la Câmpina.

Aceștia sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și tâlhărie calificată, ancheta fiind coordonată de DIICOT Ploiești. Alți doi suspecți sunt cercetați în libertate, potrivit unor surse.

Atacul a avut loc în centrul orașului

Jaful s-a petrecut în data de 24 octombrie, anul trecut, pe timpul nopții, dar pe o stradă situată în zona centrală a municipiului Câmpina, în imediata apropiere a sediilor Poliției Locale, Judecătoriei și Parchetului Câmpina, conform unor surse apropiate de anchetă.

”Astfel, la data de 24.10.2022, în municipiul Câmpina, membrii grupului infracțional organizat, prin violență, au deposedat două persoane vătămate de suma de aproximativ 920.000 de euro.

Inculpații au desfășurat o activitate de pregătire în scopul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, prin culegerea de informații despre victime, procurarea de echipamente necesare activității infracționale, urmărirea persoanelor vătămate printr-o supraveghere permanentă și luarea unor măsuri care să împiedice identificarea lor.

Grupul infracțional organizat a fost sprijinit în activitatea ilicită de către alți suspecți care au avut rol în supravegherea persoanele vătămate, achiziționarea unor instrumente utilizate în săvârșirea faptei și ascunderea acestora ulterior comiterii infracțiunii de tâlhărie”, se arată într-un comunicat al poliției.

De unde veneau patronii casei de schimb valutar în noaptea atacului

Cei doi afaceriști câmpeni, soț și soție, administratori ai unei case de schimb valutar și amanet, se întorceau, în noaptea atacului, de la Predeal. Banii, peste un milion de euro cash, îi aveau din alte afaceri (dividende și imobiliare), fără să aibă legătură cu amanetul de la Câmpina, au arătat sursele citate. Oamenii intenționau să schimbe banii într-o altă monedă și căutau un curs avantajos.

Cel mai probabil intenția lor a fost aflată de tâlhari care au început să urmărească îndeaproape activitatea acestora. Au fost cel puțin șase persoane implicate în jaf, dar doar patru dintre acestea au fost arestate. În timpul atacului au folosit arme albe, iar pe cei doi soți i-au bătut cu bestialitate, femeia fiind grav rănită. Soțul acesteia a fost atacat în mașină, iar femeia, în stradă. Abia la o oră de la atac oamenii au fost în stare să sune la 112, când și-au revenit din bătaie.

Jefuitorii se pare că fac parte din gruparea Giuleștenilor, cunoscuți de polițiștii din Capitală pentru activități infracționale similare.

Imediat ce polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat tâlharii, au fost organizate ample percheziții în București, Ilfov și Prahova, fiind puse în aplicare 47 de mandate de percheziție domiciliară. Suspecții au fost aduși la audieri, vineri, dosarul fiind în custodia procurorilor DIICOT de la Ploiești. 20 de persoane au fost aduse la audieri, la sediul DIICOT Ploiești.

Pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate două pistoale cu glonț, elemente de muniție de calibrul 9 și 7,63 mm, sume de bani, zeci de dispozitive electronice (telefoane mobile, tablete, laptopuri), două autoturisme, mai multe arme albe și obiecte tăietoare, diverse documente (contracte de vânzare-cumpărare, chitanțe, acte schimb valutar și transfer monetar).

Este al doilea jaf de proporții din Câmpina ultimilor ani. În august 2021, patronul unei societăți de pompe funebre a fost jefuit de o sută de mii de euro de hoți care au acționat la pont. Patronul ținea banii în seif, în casă, iar hoții fuseseră informați cu privire la locul unde sunt ascunși banii. Au intrat în casă când patronul se afla în concediu, vila acestuia fiind lăsată în grija unui nepot.

Hoții au plecat atunci cu tot cu seiful pe care l-au abandonat din cauza greutății, într-o zonă cu multă vegetație, pe o linie de cale ferată nefuncțională. Acolo a fost găsit de către polițiști.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#jaf, #milion euro, #Campina, #casa schimb valutar, #talharie , #jaf