Delicata problemă a jandarmilor puși de pază la ambasadele din București. Cum își satisfac nevoile fiziologice

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 11:34
5999 citiri
Delicata problemă a jandarmilor puși de pază la ambasadele din București. Cum își satisfac nevoile fiziologice
Mașină a Jandarmeriei pe o stradă din centrul Capitalei FOTO Hepta

Jandarmii care păzesc sediile ambasadelor din București trebuie să găsească soluții de câte ori au nevoie sa meargă la toaletă.

Aceștia sunt înlocuiți și transportați la restaurantele sau barurile din apropiere, unde cer voie la toaletă.

În cazuri extreme, ajung să-și facă nevoile în sticle pe care le varsă la canal, scrie gândul.ro.

Foarte puține ambasade sunt prevăzute cu toalete ecologice, iar militarii nu au acces în interior, spațiile fiind considerate teritorii străine.

O tură de lucru durează 12 ore.

Reacția Jandarmeriei

În lipsa toaletelor ecologice, luptătorii aflați în misiune de pază sunt nevoiți să folosească sticle din plastic, pe care le varsă apoi, discret, la cel mai apropiat canal, au dezvăluit surse din cadrul Jandarmeriei Române pentru Gândul.

Șefilor direcți nu le este străină situația, iar această soluție umilitoare există dintotdeauna, însă, fiind cadre militare, jandarmii nu au protestat niciodată.

De câte ori au nevoie, jandarmii pot să anunțe și sunt schimbați imediat pentru a li se permite să caute o toaletă disponibilă, potrivit Jandarmeriei Române.

„Durata programului pentru o tură de lucru este, de regulă de 12 ore, însă, pe parcursul executării serviciului, la solicitare, jandarmii sunt înlocuiți ori de câte ori este nevoie.

Pe timpul executării serviciului, jandarmii nu pot folosi grupurile sanitare aflate în incinta misiunilor diplomatice, existând un număr redus de obiective prevăzute cu grupuri sanitare puse la dispoziția jandarmilor de misiunile diplomatice, igienizarea acestora fiind asigurată de către personalul de serviciu al instituției respective.

La obiectivele unde nu există toalete, pentru satisfacerea nevoilor fiziologice de către jandarmi, la nivelul instituției au fost identificate soluții temporare, în sensul că aceștia sunt înlocuiți în serviciu în vederea deplasării în diferite locații din proximitatea obiectivului”, a explicat Jandarmeria Română.

Eveniment Quarterly Report

Dani Oțil nu mai e la "Neața cu Răzvan și Dani". Decizia luată de Antena 1
Dani Oțil nu mai e la "Neața cu Răzvan și Dani". Decizia luată de Antena 1
Dani Oțil nu mai poate fi văzut la emisiunea "Neața cu Răzvan și Dani", una dintre cele mai vechi emisiuni de televiziune din România. Nu este însă o decizie definitivă, ci una...
Efectele măsurilor fiscale anunțate de Guvern, în viziunea fostului ministru al Economiei, Claudiu Năsui
Efectele măsurilor fiscale anunțate de Guvern, în viziunea fostului ministru al Economiei, Claudiu Năsui
Foarte multe firme se vor închide, din cauza măsurilor fiscale propuse de Guvern, a avertizat, joi, la RFI, vicepreședintele USR Claudiu Năsui. Fostul ministru al Economiei atrage atenția că...
#jandarmi, #paza, #ambasade, #lipsa, #toalete ecologice, #solutii , #jandarmi
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
71citiri.pot cumpara pampersi sau pot merge la spital pt medical/cm