Actrița Jane Fonda, după ce a fost diagnosticată cu cancer: ”Mă simt foarte norocoasă”

Sambata, 03 Septembrie 2022, ora 10:12
4736 citiri
Actrița Jane Fonda, după ce a fost diagnosticată cu cancer: ”Mă simt foarte norocoasă”
Jane Fonda

Actriţa Jane Fonda a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer şi face chimioterapie, transmite BBC.

Într-o postare către cei 1,9 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram, femeia, în vârstă de 84 de ani, a spus că are limfom non-Hodgkin.

Fonda l-a descris ca fiind "un cancer foarte uşor de tratat”.

”Aşa că mă simt foarte norocoasă", a afirmat Fonda.

Vedeta a folosit postarea sa pentru a evidenţia starea sistemului de sănătate din SUA şi a spus că va continua cu activismul său pentru climă.

Ea a afirmat că se simte "norocoasă” pentru că are asigurare de sănătate şi acces la cei mai buni medici şi tratamente.

"Îmi dau seama, şi este dureros, că sunt privilegiată în acest sens”, a scris vedeta.

"Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancerul la un moment dat sau altul şi mult prea mulţi nu au acces la asistenţa medicală de calitate pe care o primesc eu şi acest lucru nu este corect", a adăugat ea.

Fonda a scris că va face şase luni de chimioterapie, dar "nu va lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul” său pentru climă.

În postarea sa, Fonda a spus că diagnosticul său a evidenţiat importanţa comunităţii pentru ea, ”cancerul fiind un profesor”.

”Sunt atentă la lecţiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanţa comunităţii. De a creşte şi de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri. Iar cancerul, împreună cu vârsta mea - aproape 85 de ani - ne învaţă cu siguranţă importanţa adaptării la noile realităţi”, a mai scris Jane Fonda.

"Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista şi nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot", a adăugat ea.

În finalul postării sale, Fonda a subliniat alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie - în care toate locurile din Camera Reprezentanţilor a SUA şi puţin peste o treime din cele din Senat, sunt puse la bătaie.

"Se apropie alegerile de la jumătatea mandatului şi sunt mai mult decât importante, aşa că puteţi conta pe mine să fiu alături de voi în timp ce creştem armata noastră de campioni ai climei", a scris ea.

Limfomul non-Hodgkin este un cancer mai puţin frecvent care se dezvoltă în sistemul limfatic - vasta reţea de vase şi glande din organism.

Actriţa premiată cu Oscar şi-a făcut debutul în 1960, devenind celebră pentru că a jucat în filme precum Barbarella, Nine to Five şi On Golden Pond.

Cea mai recentă interpretare a sa a fost în serialul de comedie Grace and Frankie de pe Netflix.

Fonda este cunoscută şi ca activistă politică. În anii 1960, ea s-a opus în mod vocal războiului din Vietnam.

Mai recent, ea a devenit o militantă împotriva schimbărilor climatice. În 2016, ea şi-a petrecut Ziua Recunoştinţei printre protestatarii de la Standing Rock, demonstrând împotriva construirii conductei Dakota Access Pipeline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Obezitatea și sedentarismul, cauze pentru cancerul de colon. Cum ne putem proteja mai eficient
Obezitatea și sedentarismul, cauze pentru cancerul de colon. Cum ne putem proteja mai eficient
Expunerea obezității în legătură cu riscul de cancer de colon a devenit o preocupare majoră în ultimii ani, potrivit unui nou studiu prezentat de specialiști în domeniul oncologiei, arată...
Fotbalist trecut pe la Manchester United, diagnosticat cu cancer a treia oară
Fotbalist trecut pe la Manchester United, diagnosticat cu cancer a treia oară
Fostul fotbalist Joe Thompson a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer pentru a treia oară, scrie sky,com. Fostul mijlocaş de la Rochdale a fost diagnosticat prima dată cu limfom...
#Jane Fonda, #cancer, #actrita , #stiri vedete