Cine e bărbatul care a fumat 4512 țigări la serviciu și ce amendă a primit pentru asta

Marti, 28 Martie 2023, ora 19:59
1930 citiri
Cine e bărbatul care a fumat 4512 țigări la serviciu și ce amendă a primit pentru asta
Un japonez a fumat 4512 țigări la muncă FOTO facebook

Trei lucrători ai guvernului prefecturii Osaka din Japonia au avut probleme pentru că au fumat la locul de muncă, după ce au fost prinși făcând pauze de fumat mult mai mari decât ar fi trebuit.

Dintre cei trei, cel mai mare infractor a fost un angajat în vârstă de 61 de ani, care a fost descoperit că și-a aprins un total de 4.512 ori țigări în ultimii 14 ani și jumătate, în timp ce se afla la locul de muncă. Acest lucru este echivalent cu fumatul timp de 355 de ore și 19 minute în timpul orelor de lucru.

Pentru faptele sale, bărbatul nu numai că a primit o reducere a salariului timp de șase luni, dar a fost, de asemenea, obligat să returneze 1,44 milioane de yeni (aproximativ 15.000 de dolari americani) din salariul său.

Toți cei trei angajați vinovați vor suporta o reducere de 10% din salariu timp de șase luni, a anunțat angajatorul lor.

Cum au fost prinși?

În septembrie 2022, divizia de resurse umane a guvernului prefecturii a primit un pont anonim potrivit căruia cei trei angajați ascundeau în secret tutun.

Aceștia au fost convocați de către șeful lor și au fost avertizați că pot suporta consecințe dacă vor fi prinși din nou fumând. Cu toate acestea, fără să se lase descurajați de avertisment, cei trei au continuat să fumeze constant și au mințit în legătură cu acest lucru atunci când au fost intervievați în decembrie 2022.

Guvernul din Osaka spune că fumatul în timpul orelor de lucru reprezintă o încălcare a datoriei de devotament față de muncă a funcționarilor publici, în conformitate cu Legea privind serviciul public local.

Politica strictă a Japoniei în ceea ce privește fumatul

De ceva timp, Japonia ia măsuri stricte împotriva fumatului, consolidându-și reglementările prin adoptarea a numeroase legi care vizează interzicerea fumatului în spațiile publice.

În 2018, Parlamentul japonez a adoptat un amendament la Legea privind promovarea sănătății care interzicea fumatul în spații închise "pentru a proteja persoanele care doresc să evite fumatul pasiv".

Interzicerea fumatului în spații închise este doar prima dintre cele trei etape propuse, care vizează reglementarea strictă a consumului de tutun, guvernul japonez afirmând că fiecare etapă va fi mult mai strictă.

De la adoptarea sa, a fost interzis deja fumatul în interior în școli, spitale și birouri guvernamentale.

#japonez, #fumat, #tigari, #munca, #serviciu, #amenda, #birou , #stiri internationale