Jean Constantin a murit

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 16:46
32726 citiri
Jean Constantin a murit

Jean Constantin a murit, miercuri, la varsta de 81 de ani, in locuinta sa din Constanta.

Potrivit lui Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista din Bucuresti, cel care a anuntat decesul marelui actor, acesta a fost descoperit de familie. Actorul era mort de cateva ore atunci cand rudele sale, anuntate de vecini, au spart usa apartamentului in care locuia, sustin medicii de pe ambulanta, care nu au putut preciza care este cauza decesului. Cel mai probabil este vorba de un infarct.

Pe de alta parte insa, interpretul de muzica greceasca, Ionut Galani a sustinut ca impreuna cu tatal sau, Dumi Galiani, a spart usa familiei Constantin, cu acordul sotiei sale, care era la Bucuresti.

Jean Constantin avusese un spectacol in urma cu numai doua zile, la Adamclisi, eveniment organizat de primaria locala.

Jean Constantin a murit - reactii ale actorilor

In ultimul an, Jean Constantin a fost internat in mai multe spitale din Constanta si din Bucuresti, avand probleme cardiace.

Trupul lui Jean Constantin va fi depus, joi, la Teatrul Fantasio din Constanta

Cine a fost Jean Constantin

Unul dintre cei mai mari actori din generatia epocii de aur, maestrul Jean Constantin, s-a nascut la data de 21 august 1928 in Techirghiol, judetul Constanta.

Jean Constantin a jucat in zeci de filme. Rolurile care l-au consacrat sunt Ismail, Parpanghel sau Somali. A devenit celebru in anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alaturi de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Radulescu, Puiu Calinescu si Iurie Darie.

Lui Jean Constantin ii placea de mic sa spuna poezii, iar parintii il incurajau. Viata maestrului Jean Constantin a fost muncita, a facut naveta cu trenul, chiar si cu caruta ca sa ajunga la teatru. Jean Constantin a fost numit si cetatean de onoare al orasului Constanta.

Aflat la a treia casatorie, actorul isi prezenta sotia, Elena Jean, drept o gospodina desavarsita. Elena Jean, care a lucrat la Teatrul National 40 de ani ca sufleor, este fosta sotie a lui Gheorghe Cozorici.

Cele mai recente productii in care l-am putut vedea pe Jean Constantin sunt "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" (2006), "Roming", de Jiri Vejdelek (2007) si "Supravietuitorul" (2008), de Sergiu Nicolaescu.

La 27 ianuarie 2007, actorul Jean Constantin a fost investit drept Cavaler de Malta al Ordinului "Sf. Ioan" de la Ierusalim, in cadrul unui ceremonial desfasurat intr-o sala a Muzeului de Istorie a Bucovinei din Suceava.

Ceremonia de investitura a fost prezidata de Marele Maestru al Ordinului "Sf. Ioan" de la Ierusalim, Ducele Don Basilio Cali de Rodez. Ulterior s-a aflat ca, de fapt, Ordinul Cavalerilor de Malta este o alta organizatie, iar maestrul Jean Constantin ar fi fost inselat.

Tot pe 26 mai, in anul 1995, a murit si actorul Stefan Banica Senior.

Vezi mai jos cateva scene din filmele "Toate panzele sus" si "BD intra in actiune"

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...