Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

6 filme emblematice pentru cariera cinematografică a actorului Jean-Paul Belmondo VIDEO

Luni, 06 Septembrie 2021, ora 20:29
8351 citiri
6 filme emblematice pentru cariera cinematografică a actorului Jean-Paul Belmondo VIDEO
Jean-Paul Belmondo a debutat în film la vârsta de 27 de ani FOTO Hepta

Jean-Paul Belmondo a murit luni, 6 septembrie, la vârsta de 88 de ani. De la „Pierrot le fou” la „L'As des as”, actorul cu o carismă excepțională a avut cariera unui copil răsfățat al cinematografiei, campion la box-office. Privim înapoi la șase filme care i-au construit cariera excepțională.

Optzeci de filme într-o carieră de cincizeci de ani. Jean-Paul Belmondo lasă în urma sa roluri de neuitat: tânăr mai întâi în „Breathless” sau atârnat de un elicopter deasupra Veneției în „The man from Rio”. Înapoi, în 6 filme, spre cariera sa incredibilă de actor.

Breathless, de Jean-Luc Godard

Jean-Paul Belmondo a debutat în film la vârsta de 27 de ani, când Jean-Luc Godard, pe atunci critic de film, i-a oferit primul său rol major. În 1960, i-a dat răspunsul lui Jean Seberg în Breathless, un thriller care va deveni emblema Noului Val.

În cariera lui Jean-Paul Belmondo au urmat apoi aproximativ 30 de filme în anii 1960. A lucrat cu diverși regizori precum Peter Brook, Jean-Pierre Melville, François Truffaut și Henri Verneuil.

O maimuță în timpul iernii, de Henri Verneuil

În 1962, acesta din urmă l-a pus să cânte în ”Un singe en hiver”, alături de Jean Gabin. Prima întâlnire dintre cei doi actori este glacială. În cele din urmă, ei creează o legătură frățească, susținută de dialogurile lui Michel Audiard, inclusiv această replică de la Gabin către Belmondo: „Môme, tu ești cei 20 de ani ai mei”.

Om din Rio, de Philippe Broca

Jean-Paul Belmondo a jucat, de asemenea, într-o mulțime de filme de aventură. Sedus de interpretarea sa în „Cartouche” în 1962, Philippe Broca i-a oferit „Omul din Rio”, în 1963. În acest film absurd, al cărui scenariu este ușor inspirat de aventurile lui Tintin (Urechea spartă), el excelează în urmăriri și cascadorii.

L'As des As, Gérard Oury

Dincolo de eticheta de „cascador” pe care i-a rămas, Belmondo s-a ilustrat și el într-un registru mai comic în 1982 cu filmul franco-german al lui Gérard Oury ”L'As des As”.

Magnificul, Philippe Broca

El este în 1973 ”The Magnificent” de Philippe de Broca într-o parodie a lui James Bond, unde investighează cascadoriile la Jerry Lewis.

Itinerariul unui copil răsfățat, de Claude Lelouch

După un stagiu în teatru, Jean-Paul Belmondo a revenit la platourile de filmare în 1988, cu „Itinerariul unui copil răsfățat” de Claude Lelouch. A câștigat César pentru cel mai bun actor, pentru acest rol de contra-angajare care îl reabilitează. Cu toate acestea, el nu va veni să-și ia statueta.

Slăbit în ultimii ani după un accident vascular cerebral în 2001, el nu a mai jucat, dar a primit mai multe premii onorifice pentru strălucita și lunga sa carieră. Un Leu de Aur în 2016, ca parte a celui de-al 73-lea Festival de Film de la Veneția, apoi un César, în 2017, pe care l-a acceptat de această dată, într-o rundă de aplauze.

Cu această ocazie, Jean Dujardin a declarat: „Jean-Paul Belmondo este cinematograful francez în sine, reconcilierea filmelor de autor și a culturii populare”. Într-o jumătate de secol pe ecran, a atras aproape 130 de milioane de telespectatori în cinematografe, relatează franceinter.fr

Primul iubit al nepoatei Regelui Charles, găsit mort într-o cameră de hotel. Trecutul dubios al lui Paolo Luzzo
Primul iubit al nepoatei Regelui Charles, găsit mort într-o cameră de hotel. Trecutul dubios al lui Paolo Luzzo
Paolo Luzzo, în vârstă de 41 de ani, cu care Prințesa Beatrice, fiica prințului Andrew și nepoată a Regelui Charles, s-a întâlnit în urmă cu 18 ani, a fost găsit mort într-o cameră a...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Jean Paul Belmondo, #cariera cinematografica, #mort, #filme , #Stiri Jean-Paul Belmondo
Comentarii
Poza Avantul_Propasirea
Avantul_Propasirea
rank 2
”L'As des As” este o comedie geniala