Ce echipă vrea să cumpere Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Jay-Z ar putea investi în club

Sambata, 05 Noiembrie 2022, ora 17:05
2804 citiri
Ce echipă vrea să cumpere Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Jay-Z ar putea investi în club
Jeff Bezos.FOTO Twitter/ Space.com

Miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon, este interesat să cumpere echipa Washington Commanders din Liga profesionistă de fotbal american (NLF), iar starul rapp-ului Jay-Z i s-ar putea alătura ca investitor, relatează mass-media din Statele Unite, citată de AFP.

Publicaţiile Washington Post şi People, citând fiecare surse anonime, afirmă că Bezos ia în considerare să facă o ofertă pentru Commanders, iar Jay-Z, pe numele real Shawn Carter, ar putea să se asocieze cu omul de afaceri american.

Şeful Amazon, a cărui platformă transmite în fiecare seară de joi meciuri din NFL, în baza unui contract în valoare de un miliard de dolari, este şi proprietarul Washington Post.

Miercuri, actualii patroni ai lui Washington Commanders, Dan şi Tanya Snyder, aflaţi în centrul unui scandal declanşat de dezvăluirile unor angajaţi ai grupării din NFL, au precizat că au cerut unei bănci să lucreze la "tranzacţii potenţiale", fără să precizeze dacă acestea se referă la cedarea unui procent de acţiuni sau a întregului club.

Ziarul Washington Post a scris în iulie 2020 că 40 de foşti angajaţi s-au plâns că au fost hărţuiţi sexual de Snyder şi de alte persoane din club. Acuzaţiile au fost confirmate apoi de o anchetă independentă, care a concluzionat în iulie 2021 că intimidarea, persecuţiile şi hărţuirea sexuală erau o monedă curentă la locul de muncă.

Ulterior, NFL a amendat clubul cu 10 milioane de dolari, iar Dan Snyder, care anterior a jurat că nu va vinde niciodată echipa, i-a predat soţiei sale controlul operaţional zilnic al francizei.

Snyder este, de asemenea, investigat în prezent de o comisie a Camerei Reprezentanţilor, precum şi de procurorii generali din Virginia şi Washington DC, în legătură cu presupuse nereguli financiare. El a achiziţionat clubul şi stadionul acestuia în 1999, pentru suma de 800 de milioane de dolari.

Ultima franciză din NFL vândută a fost Denver Broncos, în această vară, pentru 4,65 miliarde de dolari.

Un record pe care Jeff Bezos, al patrulea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 113,2 miliarde de dolari, l-ar doborî dacă ar cumpăra echipa Washington Commanders, conform revistei Forbes, care a estimat în august valoarea francizei la 5,6 miliarde de dolari.

Un alt om de afaceri, Byron Allen, proprietarul Entertainment Studios, este interesat de la rândul său de Commanders, mai scrie Washington Post. Daca ar reuşi să cumpere franciza din capitala Statelor Unite, Allen ar deveni primul proprietar majoritar de culoare al unei echipe din NFL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Mogulii tehnologiei cei mai de succes au multe lucruri în comun, dar gustul pentru mașini nu este unul dintre ele. Unii, precum guru-ul în AI Sam Altman, au colecții luxoase de McLarens și...
Strategia SUA și atacul Iranului. Un cunoscut analist american explică de ce a intervenit Washingtonul în apărarea Israelului
Strategia SUA și atacul Iranului. Un cunoscut analist american explică de ce a intervenit Washingtonul în apărarea Israelului
Statele Unite au adoptat o strategie națională menită să folosească forța fără a risca victime în rândurile armatei sale. Această strategie a fost afișată din plin în Ucraina, unde...
#Jeff Bezos, #Jeff Bezos Amazon, #Jeff Bezos cel mai bogat om, #Jay Z, #washington , #stiri fotbal