Compania Blue Origin a lui Jeff Bezos va construi o stație spațială comercială VIDEO

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 23:28
1741 citiri
Compania Blue Origin a lui Jeff Bezos va construi o stație spațială comercială VIDEO

Compania Blue Origin a miliardarului american Jeff Bezos a anunţat că va construi o staţie spaţială privată pentru cercetare, turism şi scopuri industriale. Proiectul, care va fi creat în parteneriat cu Sierra Space, ar urma să fie finalizat "spre sfârşitul deceniului".

Numită "Orbital Reef", staţia va putea găzdui zece persoane şi va funcţiona la o altitudine de 500 de kilometri, mai ridicată, comparativ cu actuala Staţie Spaţială Internaţională.

"Gândiţi-vă la ea ca la un sat, ca la mai multe organizaţii şi oameni diferiţi, fiecare în partea lui de Orbital Reef, care desfăşoară propriile lor activităţi", a explicat Lindy Elkins-Tantion, specialistă NASA.

Racheta New Glenn a companiei Blue Origin, ce ar urma să transporte componente ale viitoarei staţii spaţiale, nu este încă operaţională. Aceasta urmează să aibă primul zbor la sfârşitul anului viitor. De asemenea, vehiculele spaţiale concepute să transporte oameni pe staţia spaţială, precum Starliner al lui Boeing, sunt prevăzute să aibă primul zbor de testare la mijlocul anului 2022.

"Vom furniza mijlocul de transport pentru echipaje şi cargo cu Starliner şi când Orbital Reef va deveni operaţională vom efectua toate operaţiunile şi mentenanţa", a precizat John Mulholland, vicepreședinte al companiei Boeing și manager de proiecte al Stației Spațiale Internaționale.

Şi alte companii au anunţat proiecte destinate muncii şi producţiei în spaţiu precum Genesis, care propune o alternativă la costumele astronauţilor sub forma unor capsule cu braţe robotice.

Citeste si:
În căutarea secretelor Universului. Când va avea loc lansarea noului telescop James Webb VIDEO
În căutarea secretelor Universului. Când va avea loc lansarea noului telescop James Webb VIDEO
Cel mai scump şi mai complex telescop care va fi trimis în spaţiu va fi lansat luna viitoare. În câteva săptămâni, cea mai ambiţioasă şi costisitoare sondă robotică contruită...
NASA vrea să ducă un reactor nuclear pe Lună
NASA vrea să ducă un reactor nuclear pe Lună
NASA se va alătura celor de la Idaho National Laboratory, din cadrul Departamentului de Energie al Statelor Unite, pentru a dezvolta o sursă de putere non-solară, care să poată fi plasată pe...