Jennifer Lopez, dupa ce a cantat la aniversarea unui dictator: Imi pare rau, n-am stiut

Luni, 01 Iulie 2013, ora 10:26
2613 citiri
Jennifer Lopez, dupa ce a cantat la aniversarea unui dictator: Imi pare rau, n-am stiut

Jennifer Lopez si-a cerut scuze pentru concertul sustinut la ziua de nastere a presedintelui turkmen Gurbanguli Berdimuhamedov, acuzat de conducerea unui regim opresiv si de grave incalcari ale drepturilor omului.

Cu toate ca se proclama a fi o republica prezidentiala cu o democratie seculara, in fostul stat sovietic domneste un regim autoritar, caracterizat prin acte de teroare indreptate impotriva opozantilor, torturarea detinutilor politici si incalcarea a numeroase drepturi si libertati cetatenesti.

Jennifer Lopez nu a stiut insa toate aceste lucruri atunci cand a acceptat sa se urce pe scena din Avaza, alaturi de artisti din Rusia, Ucraina, Turcia si China, imbracata intr-o rochie traditionala, pentru a-i canta "La multi ani" presedintelui, transmite agentia AP, citata de NPR.

Dupa gafa comisa, echipa sa manageriala a transmis un comunicat prin care si-a cerut scuze, adaugand ca, daca artista ar fi stiut de atrocitatile de care se face responsabil dictatorul turkmen, nu ar fi cantat niciodata la ziua lui.

Jennifer Lopez nu este singura vedeta care a comis o astfel de gafa. Hilary Swank si-a cerut scuze dupa ce, in 2011, a mers la ziua de nastere a liderului cecen Ramzan Kadirov.

Beyonce, Nelly Furtado, 50 Cent, Mariah Carey si Usher, care au cantat pe sume mari la petreceri ale fostului lider libian Moammar Gaddafi, si-au cerut si ei, ulterior, scuze, dupa care au donat banii pentru cauze nobile.

Citeste si:
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Sursa: Ziare.com