Candidatii maghiari la sefia CJ isi fac materiale electorale si in romana

   

Candidatii de etnie maghiara la presedintia Consiliului Judetean Harghita isi editeaza materiale electorale si in limba romana, pe care le vor distribui in ultimele zile ale campaniei electorale.

Candidatul UDMR la sefia CJ Harghita, Csaba Borboly, care este cotat cu sanse de castig, a declarat pentru ROMPRES ca luni au iesit de sub tipar 2.000 de afise in limba romana si 3.000 de caiete care contin programul sau electoral. Sloganul inscris pe afisele in limba romana este acelasi ca pe cele in limba maghiara, respectiv "Secuime puternica.

Judet de succes". Potrivit lui Csaba Borboly acestea vor fi lipite si impartite cu predilectie in zona de nord a judetului, locuita preponderent de romani.

"Eu vreau sa fiu presedintele tuturor locuitorilor judetulului, indiferent de etnie si impreuna vreau sa dezvoltam judetul", a spus candidatul UDMR, care a subliniat ca este nevoie de proiecte si programe concrete si de o mai buna colaborare cu judetele invecinate.

Principalul contracandidat a lui Borboly la sefia Consiliului Judetean, Jeno Szasz, care conduce Partidul Civic Maghiar, a pregatit si el scrisori de prezentare in limba romana, ce urmeaza sa ajunga tot in localitatile in care traiesc mai multi romani.

Szasz nu a putut preciza cate astfel de materiale electorale s-au tiparit, pe motiv ca de acest aspect se ocupa staff-ul sau de campanie.

Exista insa candidati maghiari care nu si-au editat afise si in limba romana, printre acestia numarandu-se si primarul din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, care aspira la un nou mandat in fruntea municipiului. El a invocat anumite retineri financiare, dar a precizat ca mizeaza pe voturile tuturor locuitorilor din oras.
Marti, 27 Mai 2008, ora 12:56
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Alianta USR PLUS si-a prezentat echipa harghiteana pentru alegerile locale
Un reprezentant al etniei rrome pe lista de consilieri judeteni Filiala harghiteana a aliantei ...
Cartofii "se prajesc" in pamant, in vreme ce forta de munca a devenit o mare problema
Dupa sume enorme cheltuite in primavara cu tratamentele pentru stoparea atacului de mana, canicula a ...
Accident mortal pe DJ 137
Inspectoratul de Politie Judetean Harghita precizeaza ca, in aceasta dimineata, aproape de ora 7:00, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor