Tinerii din UDMR il indeamna pe primarul Szasz Jeno sa plece la Bucuresti

   

Tinerii din UDMR, reuniti in Conferinta Tineretului Maghiar, il indeamna pe primarul din Odorheiu Secuiesc, Szasz Jeno, sa plece la Bucuresti, acolo unde, sustin ei, isi doreste un post de consilier la Cotroceni.

Intr-un comunicat remis de Conferinta Tineretului Maghiar, se arata ca, la intalnirea pe care presedintele Traian Basescu a avut-o la Covasna cu reprezentantii administratiei locale, Szasz Jeno i-a propus sefului statului sa il desemneze in functia de consilier pentru minoritati, in acest caz fiind dispus sa renunte la un nou mandat de primar.

Tinerii maghiari considera ca decizia lui Szazs Jeno de a pleca la Bucuresti este binevenita si il sustin in acest demers. "Cu retragerea din politica Secuimii, groparul solidaritatii maghiarilor din Ardeal s-ar indrepta spre Cotroceni.

Prin renuntarea lui Szasz Jeno la ambitiile legate de functia de primar, Odorheiul ar putea sa isi gaseasca din nou calea spre dezvoltare", se arata in comunicatul Conferintei Tineretului Maghiar, care este organizatia de tineret a UDMR.

Tinerii maghiari considera ca in timpul mandatului lui Szasz Jeno orasul Odorheiu Secuiesc a avut numai de suferit si, prin plecarea lui din fruntea municipiului, lucrurile s-ar schimba radical.

"Prin plecarea lui Szasz Jeno nu s-ar mai putea intampla ca in orasul cu populatia cu potentialul cel mai ridicat din Secuime serviciile publice sa ajunga sa nu mai fie functionabile si in incapacitate financiara, dascalii sa nu-si primeasca la timp salariile, iar orasul sa ajunga arena unui continuu circ politic.Cu retragerea lui Szasz Jeno, s-ar pune capat obstacolelor ridicate in calea investitiilor din finantari UE, ar pasi pe calea progresului atat judetul Harghita, cat si intreaga secuime", sustin tinerii din UDMR.

In finalul comunicatului, reprezentantii Conferintei Tineretului Maghiar il roaga, ironic, pe seful statului sa il accepte pe Szasz Jeno in functia de consilier.

"Il rugam pe presedintele Basescu ca, in cazul in care este intr-adevar prietenul secuilor, sa il accepte pe Szasz Jeno in functia de consilier pentru prelucrarea teoretica, cat si pentru punerea in practica a modelului de autonomie din Caracal", se mai arata in document.

In replica, primarul municipiului Szasz Jeno spune ca este vorba despre un atac murdar si josnic al UDMR, care a inceput deja campania electorala. Szasz a explicat, pentru ROMPRES, ca a fost vorba de o gluma facuta in timpul discutiilor cu presedintele Traian Basescu, care a fost speculata de UDMR.

"In timpul discutiilor, domnul presedinte mi-a spus sa ii scriu discursul, iar eu i-am spus sa ma ia consilier la Cotroceni. Atunci, Traian Basescu a zis ca nu las eu primaria pentru a pleca la Bucuresti", a declarat Szasz Jeno.

Primarul din Odorheiu Secuiesc crede ca discutia a fost facuta publica de presedintele Consiliului Judetean, Bunta Levente, care va candida pentru fotoliul de primar al municipiului Odorheiu Secuiesc.

"Este un atac murdar si josnic si imi pare rau ca UDMR a inceput deja o campanie mincinoasa la adresa mea", a afirmat Szasz.

El a respins toate acuzatiile potrivit carora dezvoltarea orasului a avut de suferit in timpul mandatului sau.

"Odorheiu Secuiesc are cea mai mica rata a somajului din tara, suntem in primele 20 de orase ca forta economica din Romania, dupa suprafata neta de vanzare la suta de locuitori ne situam pe primul loc, avem in oras mai multe autoturisme decat numarul de familii si de aceea sustin ca este vorba despre o campanie murdara si mincinoasa", a conchis Szasz Jeno.

Szasz Jeno, care este si presedintele fondator al Partidului Civic Maghiar, conduce municipiul Odorheiu Secuiesc de 12 ani si este un adversar declarat al UDMR.
Joi, 28 Februarie 2008, ora 13:21
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Accident rutier in Sandominic, soldat cu decesul unei persoane si ranirea altor trei
Astazi dimineata, un accident grav care s-a produs pe raza localitatii Sandominic s-a soldat cu ...
Constructie ilegala, descoperita intr-o arie protejata de langa Miercurea Ciuc
O constructie ilegala a fost identificata, saptamana trecuta, de catre comisarii de mediu intr-o ...
Coronavirus Harghita: 15 cazuri noi in ultimele 24 de ore
In judetul Harghita, de la inceputul pandemiei si pana ieri au fost confirmate un numar de 560 ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor