Trei filiale ale PCM s-au retras de la Consiliul National

   

Organizatiile Mures, Cluj si Bihor ale Partidului Civic Maghiar s-au retras, sambata, de la lucrarile primului Consiliu National, dupa ce liderul formatiunii, Jeno Szazs a propus suplimentarea numarului de membrii cu drept de vot de la 144 la 425. Decizia de suplimentare a numarului votantilor, chiar in timpul Consiliului National, a starnit indignarea membrilor celor trei filiale, mai ales ca printre noii membri cu drept de vot se regaseau foarte multi dintre sustinatorii actualului presedinte al PCM, Jano Szasz.

Intrucat hotararea a intrunit votul majoritatii, contracandidatul lui Jeno Szasz la presedintia PCM, Gergely Balazs, s-a retras de la lucrari si a anuntat ca demisioneaza inclusiv din functia de presedinte al PCM Cluj. O alta demisie anuntata la Consiliul National al PCM de la Gheorgheni a fost cea a vicepresedintelui partidului, Andras Tokes - fratele episcopului Laszlo Tokes - pe motiv ca ceea ce se intampla in cadrul formatiunii nu este statutar.

Cele trei filiale ale PCM s-au reunit la Liceul ''Salomon Erno'' din Gheorgheni, unde urmeaza sa ia o decizie cu privire la actiunile pe care urmeaza sa le intreprinda. Protestatarii au aratat ca solutia care ar rezolva disputa ar fi un Congres extraordinar, in cadrul caruia sa fie aleasa conducerea.
Luni, 16 Martie 2009, ora 11:37
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Alianta USR PLUS si-a prezentat echipa harghiteana pentru alegerile locale
Un reprezentant al etniei rrome pe lista de consilieri judeteni Filiala harghiteana a aliantei ...
Cartofii "se prajesc" in pamant, in vreme ce forta de munca a devenit o mare problema
Dupa sume enorme cheltuite in primavara cu tratamentele pentru stoparea atacului de mana, canicula a ...
Accident mortal pe DJ 137
Inspectoratul de Politie Judetean Harghita precizeaza ca, in aceasta dimineata, aproape de ora 7:00, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor