Cum au ajuns judecătorii să facă pace între doi jucători înfocați de Empires&Puzzles din România

Duminica, 22 Mai 2022, ora 15:35
3840 citiri
Cum au ajuns judecătorii să facă pace între doi jucători înfocați de Empires&Puzzles din România
Doi jucători de Empires&Puzzles au ajuns să se certe în fața instanței FOTO captură video/google.com

Un tânăr din Bacău a rămas fără o importantă sumă de bani, dispăruți din contul său bancar, doar pentru că a ținut neapărat să ajungă la statutul VIP în cadrul jocului „Empires&Puzzles”.

Banii săi, câteva mii de lei, au fost cheltuiți într-o singură zi de către un individ cunoscut pe Facebook și căruia i-a încredințat de bunăvoie contul și parola de g-mail pentru a-l susține în joc atunci când el nu putea participa. Când a realizat că banii săi au fost cheltuiți pe diamante virtuale, băcăuanul s-a adresat poliției.

Totul s-a petrecut în anul 2019, atunci când băcăuanul Gelu Petcu, prins de Empires&Puzzles și-a dorit să obțină statului de VIP care îi oferea posibilitatea să ajungă la un nivel superior al jocului. Pentru acest pas important, era însă nevoie să joace în mod constant, iar el nu avea timp să rămână logat atât cât era necesar.

Fascinat de joc, omul a dat un anunț pe Facebook solicitând ajutor din partea oricui era dispus să preia o parte din atribuțiunile sale, astfel încât să ajungă la nivelul dorit. A fost contactat imediat de un tânăr care și-a oferit serviciile. Noul său coechipier, un anume Silviu Spoială, a intrat în posesia contului și parolelor, fără de care nu putea participa la jocul început de Gelu. Cu acces liber la contul de g-mail, Spoială a accesat fără accept contul șefului său virtual și a început să-i cheltuie banii pe diamante virtuale. Peste o mie de euro a cheltuit doar în câteva ore. După ce și-a cumpărat ”diamantele” Spoială a blocat contul de Facebook al șefului său de joc și a refuzat să mai răspundă la telefon.

Disperat că a rămas și fără bani și fără statului de VIP, Gelu a apelat la ajutorul poliției și și-a reclamat partenerul de joc, iar în cauză a fost deschis dosar penal pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Individul care a cumpărat creditele cu banii partenerului a fost trimis în judecată, iar Curtea de Apel Bacău l-a condamnat la închisoare cu suspendare și la muncă în folosul comunității la un cămin de bătrâni din oraș sau la ”spații verzi”.

Citește și:
Horoscop zilnic. Duminică, 26 martie. Zodia care va primi o veste neplăcută
Horoscop zilnic. Duminică, 26 martie. Zodia care va primi o veste neplăcută
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Ai putea...
Șapte lucruri pe care oamenii le învață prea târziu: "Dacă nu găsești o metodă să câștigi bani când dormi, vei munci până la moarte"
Șapte lucruri pe care oamenii le învață prea târziu: "Dacă nu găsești o metodă să câștigi bani când dormi, vei munci până la moarte"
Micile alegeri pe care oamenii le fac de-a lungul vieții influențează drastic modul în care le va arăta viitorul. Viața ne dă lecții pe calea grea și sunt diferite în funcție de etapa...
#joc video, #jucatori, #gambler, #instanta, #bani, #diamante, #credite , #jocuri online