Noile impozite pe câștigurile din jocuri de noroc în România. Procentul care va fi aplicat de acum pentru veniturile brute până la 10.000 de lei

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 16:19
12854 citiri
Noile impozite pe câștigurile din jocuri de noroc în România. Procentul care va fi aplicat de acum pentru veniturile brute până la 10.000 de lei
Impozitul pentru veniturile obținute din jocurile de noroc a fost majorat FOTO Hepta

Persoanele care câștigă la jocurile de noroc vor plăti statului român un impozit mai mare începând din luna august, potrivit proiectului de modificare a Codului fiscal.

Proiectul de ordonanță adoptat vineri, 15 iulie, de guvern prevede și schimbarea modului în care sunt impozitate aceste venituri obținute în urma participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri.

Cum se va stabili impozitul și ce valoare va avea

Ordonanța guvernului prevede menținerea modului de stabilire a impozitului pe venit prin aplicarea unui barem de impunere cu tranșe de venit asupra fiecărui venit brut, dar se schimbă cotele și nivelul tranșelor.

Varianta de impozitare progresivă adoptată de guvern este totuși ceva mai blândă decât în primul draft făcut public.

Potrivit avocat.net, impozitul datorat se va determina la fiecare plată, prin aplicarea următorului barem de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc:

Astfel, în cazul unui câștig de 10.000 de lei, valoarea impozitului pe care va trebui să-l plătească jucătorul se va ridica la 300 de lei, adică cu 200 de lei mai mare decât în prezent.

În cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri, se menține plafonul neimpozabil din prezent, de 66.750 lei, dar se schimbă cotele de impozitare.

Astfel, din august, impozitul datorat în cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la aceste jocuri de noroc, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 66.750 lei, se determină prin aplicarea baremului prevăzut în primul tabel asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obţinut se va scădea suma de 11.650 de lei.

În prezent, potrivit Codului fiscal, impozitul datorat în cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 66.750 lei, se determină prin aplicarea baremului prevăzut în cel de-al doilea tabel asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obținut se scade suma de 667,5 lei.

Marți seară, vicepremierul Kelemen Hunor a explicat creșterea taxării jocurilor de noroc.

”A fost chiar propunerea noastră şi susţinem - dacă taxezi munca, trebuie să taxezi şi norocul, nu se poate altfel”, a declarat Hunor marți la B1 TV.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#jocuri de noroc, #impozit venit, #modificare Cod Fiscal , #stiri economice