Jocurile pe tableta, distractia preferata a copiilor

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 12:49
4606 citiri

Chiar daca nu este tocmai imbucurator pentru parinti, jocurile pe tableta, smartphone sau calculator au devenit una din distractiile preferate a copiilor.

Fie ca discutam de cei foarte mici, de gradinita, care primesc dispozitivele digitale de la parinti, in special pentru a le distrage atentia atunci cand acestia plang, sau de cei adolescenti, la care discutiile cu colegii pe retelele de socializare si jocurile sunt principalele activitati de casa, pentru toti copiii, jocurile in mediul digital au devenit parte din dezvoltare.

Developerii au realizat jocuri educationale

Pentru a intra tot mai mult pe sub pielea parintilor si bineinteles pentru a-i face pe acestia sa orienteze un buget si catre jocurile si aplicatiile pentru mobil si tableta, developerii au realizat si jocuri educationale, cu scopul de a-i ajuta pe cei mici sa-si dezvolte capacitatea de gandire si de asemenea pentru a-i obisnui cu cifre, litere sau diverse informatii despre natura.

De la cele mai simple joculete cu adunari, in care sunt prezente cateva animalute, cel mic fiind indemnat sa afle numarul acestora in diferite situatii, pana la cele ceva mai complexe, in care cei mici isi pun la incercare rabdarea si concentrarea, toate aceste jocuri online se regasesc deja in listele parintilor.

Jocurile de tip Moba nu sunt tocmai prietenoase

Exista si un segment de jocuri ce nu sunt tocmai prietenoase. Cu toate ca acesta au si un avertisment de 16 sau 18+, ele sunt accesate de copii prin diverse bannere si reclame.

Nu sunt tocmai potrivite pentru ceea ce ar trebui sa vada cei mici, de aceea este indicat sa le urmariti activitatea pe internet din momentul in care ii lasati sa navigheze, pana la varsta la care considerati ca sunt suficient de mari sa vada scene ce pot afecta emotional.

Jocurile de pe retelele sociale, in topul cautarilor

Bazate aproape in totalitate pe modul viral de dezvoltare, jocurile de pe retelele de socializare au reusit sa intre foarte repede in randul preferintelor celor tineri.

Pentru ca au o foarte buna informare asupra realizarilor prietenilor in aceste jocuri, ele reusesc sa-i tina pe cei tineri ore multe la rand lipiti de ecranul calculatorului sau al tabletei, doar din dorinta de a-si depasi prietenii sau cunoscutii.

Aproape 70% dintre copiii nascuti inainte de 2010 au luat deja contact cu internetul, direct sau indirect, acestia fiind foarte captivati de posibilitatile pe care acesta le ofera.

Pe langa jocurile pe care le incearca sau le vad la colegi, mai sunt o multime de jocuri pe care le descopera in momentul in care pun pentru prima data mana pe un smartphone sau o tableta. In cele mai multe cazuri, acestia vad aceste jocuri chiar in unitatile de invatamant, la alti colegi.

Daca baietii sunt foarte pasionati de jocuri cu masini, fetele se pare ca se orienteaza catre jocurile cu ferme, cele in care sunt animalute dragalase sau cele cu papusi.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#jocuri tableta, #jocuri online, #jocuri masini , #jocuri distractive