Bin Laden si noul joc video de nedaruit copiilor

Luni, 09 Mai 2011, ora 14:45
5472 citiri
Bin Laden si noul joc video de nedaruit copiilor

La mai putin de o saptamana de la raidul trupelor Navy Seals impotriva lui bin Laden apare KumaWar Episodul 107: Osama 2011, primul joc video prin care se poate recrea asaltul virtual de la Abbottabad.

De acum inainte, cine vrea sa lupte cu Al Qaida e de ajuns sa se personifice in unul dintre soldatii trupelor Navy Seals, putand sa-l vaneze pe Osama bin Laden in campusul sau din Pakistan, pentru ca apoi, apasand pe tragaciul pistolului, sa-l impuste, relateaza Giornalettismo.

Totul se petrece bineinteles in lumea virtuala, unde din cauza faptului ca Osama isi schimba mereu locatia, numai cei foarte isteti il vor putea prinde.

Jocul video, ultimul episod din seria Kumavar, lansata in 2004 si vizionata de peste 20 milioane de utilizatori, a fost realizat de Kuma Game, o companie din New York care mai crease jocuri pentru History Channel, Animal Planet si Biography Channel.

"Bin Laden era rau, iar lumea s-a simtit usurata. Recrearea mortii sale in acest joc video reprezinta un alt bonus", afirma ironic Keith Halper, CEO la Kuma Games.

El explica de asemenea si modul in care s-a acordat importanta detaliilor cum ar fi distanta, altitudine, vegetatie, mobilier, in reconstruirea atmosferei in 3D, dupa cum relateaza Hollywood Reporter.

Echipa de proiectanti de la Kuma a conceput misiunea ca o experienta dinamica, ce se schimba de fiecare data.

Osama, de exemplu, va fi intotdeauna intr-o zona diferita a campusului, iar Al Qaida va avea arme ascunse peste tot.

"Fiecare colt reprezinta o potentiala capcana mortala, care trebuie sa fie explorata", adauga Harper, care povesteste cum in ziua uciderii lui bin Laden a gasit posta sa electronica plina de mesaje din partea jucatorilor care intrebau cand vor putea si ei sa joace virtual aceasta misiune.

"Dar acesta va fi ultimul joc din aceasta serie, inceputa odata cu invazia din Afganistan. Este o viziune optimista: cu moartea lui Bin Laden s-a inchis ciclul", concluzioneaza Harper.

Eveniment Quarterly Report

Interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat, o nouă amânare la CCR. Legea a trecut în luna iunie de Parlament
Interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat, o nouă amânare la CCR. Legea a trecut în luna iunie de Parlament
Curtea Constituţională a amânat joi, 2„ septembrie, pentru a doua oară o decizie privind legea cumulului pensie-salariu, pentru data de 3 octombrie, după o primă amânare pe 26 iulie. ÎCCJ...
Efectele măsurilor fiscale anunțate de Guvern, în viziunea fostului ministru al Economiei, Claudiu Năsui
Efectele măsurilor fiscale anunțate de Guvern, în viziunea fostului ministru al Economiei, Claudiu Năsui
Foarte multe firme se vor închide, din cauza măsurilor fiscale propuse de Guvern, a avertizat, joi, la RFI, vicepreședintele USR Claudiu Năsui. Fostul ministru al Economiei atrage atenția că...
#joc Osama bin Laden, #joc impotriva Al Qaida, #KumaWar joc Osama , #jocuri online