Vor ramane localurile inchise pana la finalul anului 2020?

Advertorial
Miercuri, 20 Mai 2020, ora 11:36
11991 citiri
Vor ramane localurile inchise pana la finalul anului 2020?
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Viitorul divertismentului din Romania nu pare deloc luminos, cel putin pe termen scurt. O industrie ce parea a fi in ascensiune este pe punctul de a intra in colaps pe fondul pandemiei de coronavirus.

Locurile unde romanii isi petreceau de regula timpul liber au sanse minime sa isi reia activitatea in aceasta vara si chiar finalul anului pare a fi un termen prea optimist.

Pentru moment, mesele la restaurant sunt inlocuite cu cina acasa, filmele se urmaresc pe PC, nu la cinematograf iar jocuri ca la aparate Book of Ra, pot fi jucate exclusiv online, la operatorii ce au obtinut o licenta ONJN.

Ultima preocupare a autoritatilor

Industria divertismentului din Romania genereaza in sfarsit castiguri pentru bugetul de stat, pe masura in sfarsit ce nivelul de trai a crescut.

Restaurantele sunt de regula pline pe timpul verii, terasele nu duc niciodata lipsa de clienti iar barurile si cafenele asigurae multe locuri de munca.

Chiar si cinematografele au redevenit profitabile, in conditiile in care oamenii prefera sa vada un film atunci cand merg la mall.

In conditiile in care aproape toate campionatele sunt suspendate, iubitorii sporturilor au ramas fara obiectul muncii si doar o parte s-au orientat catre alte forme de divertisment precum jocurile de pe retelele sociale.

Autoritatile se pregatesc incet, incet sa redeschida economia, insa se concentreaza pe industriile considerate esentiale. Divertismentul se pare ca nu reprezinta in acest context o prioritate si nu exista nici o preocupare anume pentru a o repune in miscare.

Mai mult, opozitia fata de evenimentele zgomotoase cu multi oamenii si turismul agresiv a crescut in ultimul timp, iar cei care se impotrivesc, spera la o rigidizare a regulilor. Acest trend nu este de altfel nou si nici macar nu e specific tarii noastre, in contextul in care si alte tari au luat diverse masuri.

Interes minim din partea clientilor

O realitate ignorata de multe businessuri care spera la o relaxare rapida a restrictiilor si o revenire la normalitate este cea a lipsei de interes din partea clientilor.

Oamenii sunt in continuare reticenti sa se expuna la riscul pe care il presupune interactiunea cu alte persoane.

Restaurantele si cafenelele sunt prin excelenta, locuri ce incurajeaza oamenii sa interactioneze si sa nu pastreze distantarea sociala. Din pacate pentru aceste afaceri, oamenii prefera sa mentina izolarea si distanta sociala atunci cand este posibil pentru a reduce riscurile.

In Romania, doar nu doar orasele turistice au restaurantele si cafenele pline de turisti, dar si cele mai mici care se bazeaza pe localnici. Cei care organizeaza evenimente ample ce presupun prezenta unui numar mare de participanti, se confrunta cu alt tip de provocari.

In cazul in care numarul de bilete vandute nu este suficient de mare, evenimentul risca sa fie un esec, chiar daca programul este special. In acest context veniturile depind in mare masura de turisti, atat romani cat mai ales straini.

Restrictiile de circulatie fac aproape imposibila vizita acestora, deci chiar daca si-ar deschide portile, prezenta ar fi minima.

Internetul ofera alternative viabile

Pentru cei mai multi romani aflati in izolare, internetul reprezinta o sursa excelenta de divertisment. Deloc surprinzator, cei care apreciaza divertismentul online aleg sa isi petreaca timpul urmarind filme pe net, sau delectandu-se cu jocuri pe calculator.

Activitatea acestora nu este afectata deloc de pandemie, dimpotriva se inregistreaza o crestere a numarului celor care joaca online.

Statul in casa dublat de plictiseala este catalizatorul perfect pentru multi romani sa faca tranzitia la jocurile pe internet.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#jocuri online, #jocuri casino online , #jocuri online