Cele mai bune 101 jocuri pentru PC (VI)

Marti, 06 Iulie 2010, ora 16:20
6869 citiri
Cele mai bune 101 jocuri pentru PC (VI)
Foto: firingsquad.com

O lista a celor mai bune jocuri pentru PC este greu de compilat si naste intotdeauna controverse printre gameri.

Ziare.com va prezinta in serial cele mai bune 101 titluri pentru PC in viziunea celor de la Computer and Videogames.

50. Carmageddon II: Carpocalypse Now

Lansat: 1998

Ca si predecesorul sau, Carmageddon II a fost criticat pentru violenta excesiva pe care o promoveaza. Viteza, accidentele provocate cu masina si mai ales victimele facute printre pietoni il fac un titlu clasic.

49. Star Wars: Jedi Knight - Dark Forces II

Lansat: 1997

Acest shooter ramane un model pentru FPS-urile plasate in lumea Star Wars. Povestea urmareste aventurile lui Kyle Katarn, care vrea sa isi razbune tatal ucis. Jedi Knight a adus multiple imbunatatiri fata de Star Wars: Dark Forces, fiind un succes comercial.

48. Syndicate

Lansat: 1993

Unul dintre cele mai reusite jocuri produse de studioul Bullfrog, Syndicate il pune pe jucator in postura directorului unei corporatii din viitor. Acesta controleaza o echipa de cyborgi, carora le da misiuni precum asasinarea conducerii sindicatului rival, salvarea aliatilor si distrugerea tuturor agentilor inamici.

47. Beyond Good & Evil

Lansat: 2003

Un adventure neglijat pe nedrept, Beyond Good & Evil spune povestea lui Jade, reportera experta in arte martiale, recrutata sa demaste o conspiratie extraterestra. Fara a fi un succes comercial, a impresionat prin puzzle-urile inteligente si luptele spectaculoase.

46. Black & White

Lansat: 2001

In ciuda minusurilor lui, Black & White ramane unul dintre jocurile cele mai inovatoare si mai ambitioase ale noului mileniu. Jucatorul este un zeu al unei lumi mistice, ajutat de o creatura gigantica, si are deplina libertate asupra supusilor lui, putand fi atat indulgent, cat si necrutator.

45. Aliens vs Predator 2

Lansat: 2001

Un FPS science fiction care le permite gamerilor sa isi asume rolul de puscas marin, Alien sau Predator. Fiecare personaj are obiective, abilitati si arme diferite. Aliens vs Predator 2 a fost elogiat pentru modul sau multiplayer, care garanteaza tensiunea si distractia.

44. Commandos 2: Men of Courage

Lansat: 2001

Continuarea la Commandos: Behind Enemy Lines si Commandos: Beyond the Call of Duty, Men of Courage este un joc de strategie clasic. Jucatorul are la dispozitie patru soldati de elita, trimisi sa indeplineasca diverse misiuni in spatele liniilor naziste.

43. X-COM: UFO Defence

Lansat: 1994

Povestea din X-COM incepe in 1998, an in care natiunile lumii se reunesc in Elvetia, pentru a discuta amenintarea extraterestra. Acestea decid infiintarea unei organizatii paramilitare secrete, X-COM, pe care jucatorul o controleaza contra inamicilor spatiali.

42. Command & Conquer

Lansat: 1995

Desi nu a fost primul RTS, Command & Conquer a transformat acest gen intr-un fenomen global si a influentat serii clasice precum Company Of Heroes si Total War. In 2007, a fost oferit gratis de Electronic Arts, pentru a marca a 12-a aniversare a jocului.

41. Quake

Lansat: 1996

Dupa ce a schimbat pentru totdeauna lumea jocurilor PC cu Wolfenstein 3D si Doom, id Software ne-a oferit acest FPS science-fiction, plasat intr-un decor medieval. A fost unul dintre primele jocuri ce au putut fi jucate pe internet, in detrimentul retelei locale.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#jocuri video pc, #cele mai bune jocuri pc, #clasament jocuri pc , #jocuri pc