ISU a lansat un joc video pentru copii: A costat jumatate de milion de euro

Joi, 20 Octombrie 2016, ora 12:33
7553 citiri
ISU a lansat un joc video pentru copii: A costat jumatate de milion de euro

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a lansat, joi, la Cluj Napoca, un joc video online, menit sa invete copiii cum trebuie sa reactioneze in caz de dezastru natural.

Jocul se cheama "Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis" si a costat 500.000 de euro.

Personajele principale ale jocului sunt Andrei si cainele Rex, care pe parcursul a cinci niveluri trebuie sa invete cum sa reactioneze in caz de incendiu, in cazul unei crize sanitare, cum sa acorde primul ajutor in cazul unui accident, ce sa faca in timpul unei furtuni si cum sa se pregateasca pentru alte situatii de criza provocate, in joc, de maleficul Doctor Formidabilis si experimentele acestuia.

Primele doua niveluri ale jocului video "Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis" sunt disponibile incepand de joi, in timp ce restul vor putea fi jucate din luna mai a anului 2017.

"Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis" a costat 500.000 de euro si face parte dintr-un proiect european "Cresterea gradului de constientizare a tinerilor privind pregatirea si protectia impotriva riscurilor", finantat de catre UE si realizat de catre IGSU in parteneriat cu Biroul Federal de Protectie Civila si de Asistenta la Dezastre (BBK) din Germania, Universitatea Babes-Bolyai si Organizatia Crucea Rosie din Austria. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ un milion de euro.

"Statul singur, fara parteneriat cu populatia, nu poate face fata dezastrului. O populatie nepregatita este vulnerabila. Acest proiect identifica o nisa importanta in pregatirea populatiei si i-a acordat o atentie pentru a fi un mijloc de pregatire a viitoarelor generatii, dar si a adultilor. Este un joc pe care un copil il joaca si invata cum sa reactioneze in situatii de urgenta.

Va fi o forma de pregatire a copiilor, dar si a populatiei in general. Este unul dintre cele mai importante proiecte pe acest domeniu. Jocul este bazat pe o experienta de succes in Germania", a explicat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretarul de stat Raed Arafat.

Citeste si:
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că salută anunţul liderului de la Casa Albă Joe Biden privind cooperarea energetică dintre România şi SUA, cu 14 milioane de dolari pentru o nouă...
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, duminică seara, 26 iunie, la Miercurea-Ciuc, în contextul participării la manifestarea dedicată Zilei Drapelului Naţional, că...