Cum iti poti transforma pasiunea pentru jocuri intr-o cariera de succes

Advertorial
Joi, 29 Aprilie 2021, ora 16:55
12201 citiri
Cum iti poti transforma pasiunea pentru jocuri intr-o cariera de succes
pasiune jocuri FOTO: pexels.com

De mic copil iti amintesti cum petreceai ore in sir in fata calculatorului sau a televizorului jucandu-te in timp ce restul prietenilor bateau mingea pe afara? Cel mai probabil si parintii te mustrau si-ti spuneau ca nu vei face mare lucru cu aceasta pasiune. Si da, la momentul respectiv aveau dreptate. Totusi, vremurile s-au schimbat si, cu munca si dedicare, poti foarte bine sa transformi o pasiune intr-o cariera de succes. Iata ce meserii legate de industria jocurilor video poti aborda!

Game tester

Pe scurt, jobul de game tester presupune sa te joci ore in sir. Totusi, lucrurile nu sunt nici pe departe atat de simple. In calitate de game tester, treaba ta va fi sa te asiguri de calitatea unui joc video. In perioada de dezvoltare a oricarui joc sunt o multime de functionalitati ce trebuie testate, multe dintre ele suferind de o multitudine de bug-uri, adica diverse erori de programare.

Sarcinile tale vor fi destul de variate si vor depinde de nivelul de vechime in bransa, dar ca game tester incepator salariul nu va fi exceptional. De asemenea, aceasta meserie este detul de repetitiva, deci trebuie sa ai nervii suficient de tari. In timp, prin dedicare si munca sustinuta poti ajunge sa faci parte dintr-o echipa de productie unde chiar poti lua parte la procesul de creare a unui joc.

Game developer

In calitate de game developer vei avea de transformat idei si visuri in produse finale. Si da, nu va fi usor. Treaba ta va consta pe scurt in transformarea unui concept intr-un joc ce va fi cumparat la scara larga. In functie de studii si de aptitudini poti avea diferite pozitii in cadrul acestui proces, de la director de creatie pana la producator principal, cel care stabileste directia si directivele productiei propriu zise. Cati oameni pot spune ca ideile din capul lor vor ajunge sa fie butonate de o multime de oameni?

Meseria de game developer nu este deloc simpla, dar o multitudine de companii, fie ca vorbim de jocuri pe calculator/consola sau chiar pe mobil, cauta specialisti. Pe masura ce ajungi din ce in ce mai bun in acest domeniu, vei primi oferte de la companii de top, de exemplu Fan Studio.

Programator

Deoarece limbajele de programare sunt extrem de greu de stapanit exista o multitudine de joburi disponibile pentru programatori, extrem de bine platite, mai ales in afara tarii. E adevarat, aceasta meserie nu se va intersecta foarte mult cu partea creativa sau artistica a crearii unei joc, dar fara liniile tale de cod practic nimic nu poate functiona.

Vestea buna este ca programarea poate fi invatata si pe cont propriu si, daca esti foarte bun la ceea ce faci, poti ajunge sa lucrezi cu cele mai cunoscute si apreciate companii de gaming din lume.

Desi am intrat in detalii doar in ceea ce priveste aceste trei meserii, industria jocurilor video ofera o multime de oportunitati animatorilor, scenaristilor, sunetistilor si chiar jurnalistilor de jocuri video. Tot ce-ti trebuie este pasiunea pentru acest mediu de exprimare!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Locurile de muncă solicitante pentru creier ar proteja oamenii de apariția demenței
Locurile de muncă solicitante pentru creier ar proteja oamenii de apariția demenței
Cercetătorii au descoperit că, cu cât oamenii îşi folosesc mai mult creierul la locul de muncă, cu atât mai bine par să fie protejaţi împotriva problemelor de gândire şi de memorie care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#jocuri, #pasiune jocuri, #locuri de munca , #stiri jocuri