Un joc SuperMario 64, vandut la licitatie cu 1,56 milioane de dolari. Este primul joc vandut cu peste un milion de dolari

Luni, 12 Iulie 2021, ora 10:22
3742 citiri
Un joc SuperMario 64, vandut la licitatie cu 1,56 milioane de dolari. Este primul joc vandut cu peste un milion de dolari
Jocul vandut cu peste 1,5 milioane de dolari FOTO ha.com

Un exemplar sigilat al legendarului joc video ''Super Mario'' pentru consola Nintendo 64 a fost vandut duminica pentru 1,56 milioane de dolari, o suma record pentru un joc video, potrivit casei de licitatii americane Heritage Auctions, informeaza AFP.

''Este primul joc vandut vreodata la licitatie pentru o suma de peste un milion de dolari'', a explicat pentru AFP Eric Bradley, purtator de cuvant al casei de licitatii cu sediul in Dallas, Texas.

Un alt record a fost deja stabilit vineri: o caseta pentru consola Nintendo NES continand jocul ''Legend of Zelda'' a fost deja adjudecata pentru 870.000 de dolari.

Caseta cu jocul ''Super Mario 64'' dateaza din 1996 si utilizeaza pentru prima data tehnologia 3D.

Este ''singura copie cunoscuta care a primit nota 9.8 A++'' din partea companiei de expertiza in domeniul jocurilor video Wata, care evalueaza starea casetelor, a subliniat Eric Bradley, subliniind ca este cea mai ''mare nota pe care o poate primi un joc video retro''.

Personajul Mario, un instalator mustacios si hiperactiv, echipat cu o casca rosie, este unul dintre cei mai cunoscuti eroi din domeniul jocurilor video si a contribuit la succesul mondial al companiei Nintendo.

Aparut in 1981 sub numele ''Jumpman'' in jocul ''Donkey Kong'', a fost redenumit ''Mario'' in 1985, fiind protagonistul a numeroase aventuri in compania fratelui sau, Luigi, sau la volanul unui cart.

In ultimii ani, jocurile video retro au cunoscut un succes in crestere in randul colectionarilor nostalgici.

In luna aprilie, o caseta cu jocul video Super Mario Bros destinat consolei Nintendo NES si datand din 1986 a obtinut 660.000 de dolari in cadrul unei vanzari organizate de Heritage Auctions.

#joc, #Super Mario, #licitatie , #stiri jocuri