Bianca Ghelber a afirmat, marţi, după concursul de aruncare a ciocanului, pe care l-a încheiat pe poziţia a 9-a, că nu este supărată pentru rezultat, fiind mulţumită de tot ceea ce i s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Paris.
"Nu a fost să fie, dar eu chiar nu sunt supărată. Sunt mulţumită de tot ceea ce mi s-a întâmplat până acum. Eu cred că lucrurile se întâmplă atunci când trebuie, nu când vrem noi şi când ne dorim. Sunt mulţumită cu tot ceea ce mi s-a întâmplat până acum, altceva nu am ce să zic. Singurul regret oarecum este că s-ar fi putut lua medalie cu un rezultat foarte mic, adică 74 (metri). Dacă aveam aruncarea de la Tokyo, clar aş fi intrat la medalie, dar aşa a fost să fie aşa e în viaţă, mai cazi, te mai ridici. Nu a fost să fie. Eu am încercat să dau tot ce am putut, dar asta a fost să fie", a declarat Ghelber.
Ea a precizat că nu a prins cea mai bună zi de concurs şi că nu ştie dacă va mai participa la o altă ediţie a Jocurilor Olimpice.
"Nu cred că am prins ziua cea bună, nu pot fi tot timpul robot, dar mergem mai departe. Important este că sunt sănătoasă, familia mă aşteaptă. Au fost în tribună să mă susţină. Pe stadion a fost superb, parcă eşti pe altă lume. Nu ştiu nimic despre Los Angeles, nu spun niciodată niciodată. Dacă va fi să fie va fi. Poate da, poate nu, vedem ce ne rezervă viitorul", a mai spus Bianca Ghelber.
Atleta canadiană Camryn Rogers, campioana mondială en titre, a cucerit medalia de aur în proba feminină de aruncare a ciocanului, marţi seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, în timp ce românca Bianca Florentina Ghelber s-a clasat pe locul al nouălea în finala disputată pe Stade de France.
Rogers (25 ani) a dominat concursul, câştigând cu o aruncare de 76,97 metri. Ea a fost urmată de americanca Annette Nneka Echikunwoke, cu 75,48 m, şi de chinezoaica Jie Zhao, cu 74,27 m.
Ghelber, care a intrat în finală cu a 11-a performanţă din calificări (71,42 metri), s-a clasat pe locul nouă, cu 72,36 metri. Ea a ratat prima încercare, iar la a doua a reuşit 72,24 m.
Ghelber (34 ani) a participat la a patra sa ediţie a Jocurilor Olimpice, după ce la Tokyo a fost a şasea în finală. La JO de la Londra (2012) a fost a 17-a, iar la JO 2008 nu a trecut de calificări.
România nu a mai câştigat o medalie olimpică la atletism din 2008, de la Beijing, când Constantina Diţă cucerea aurul la maraton.