Jocurile Olimpice de la Paris intră luni, 5 august, în a doua săptămână de competiție, iar delegația României are în continuare șanse la medalii.
Până acum, România are un bilanţ de șapte medalii, trei de aur, trei de argint şi una de bronz. Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul de 8+1 feminin, argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi de Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, în timp ce bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.
Până la finalul Jocurilor Olimpice, programat la 11 august, România mai are șanse la medalii în competițiile de gimnastică, tenis de masă, haltere, kayac-canoe, lupte și atletism.
La gimnastică, luni au loc ultimele finale pe aparate, cu participare românească. Sabrina Maneca Voinea e una dintre favoritele la podium la bârnă și sol, iar Ana Maria Bărbosu concurează și ea la sol.
La tenis de masă, în proba pe echipe, România joacă luni cu India în optimi, fiind mare favorită pentru calificarea în sferturi, unde va evolua cu SUA sau Germania, deci o calificare în semifinale este de luat în calcul. România ar avea astfel posibilitatea să joace cel puțin în finala mică, pentru medalia de bronz.
La kayac-canoe, multiplul campion european și mondial Cătălin Chirilă intră în concurs la canoe simplu 1000 de metri miercuri, 7 august, finala fiind programată vineri, 9 august.
La haltere, România are două reprezentante aflate în topul mondial. Mihaela Cambei are finala miercuri, 7 august, urmată de Loredana Toma, vineri, 9 august.
De asemenea, cinci luptători români, Alin Alexuc și Răzvan Arnăut, la masculin, respectiv Andreea Ana, Kriszta Incze și Cătălina Axente, au șanse considerabile să se strecoare spre medalii, în funcție de culoarul pe care îl vor prinde în competiție.
Nu în cele din urmă, o medalie românească poate să apară și de la atletism, cea mai bine cotată în acest sens fiind săritoarea în lungime Alina Rotaru-Kottman, medaliată cu bronz la Mondiale.