5 informații inedite și 3 ponturi pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2022

Advertorial
Vineri, 04 Februarie 2022, ora 15:29
4671 citiri
5 informații inedite și 3 ponturi pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2022
Jocurile Olimpice de iarna 2022 FOTO: unibet.ro

Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de iarnă se desfășoară între 4 și 20 februarie la Beijing, iar foarte multă lume va fi interesată de această competiție. Așadar, în acest articol veți găsi 5 informații inedite despre Jocurile Olimpice de Iarnă, alături de 3 ponturi la pariuri pe sporturi de iarnă.

1. 2.871 de sportivi (1.581 de bărbați și 1.290 de femei) din 91 de țări vor lua startul la Jocurile Olimpice. În total vor fi 109 probe din 7 sporturi (15 discipline sportive).

2. Haiti și Arabia Saudită sunt debutante la Jocurile de Olimpice de iarnă. Și Kenya era în aceeași situație, dar singurul sportiv calificat s-a retras.

3. Chinezii au cheltuit 3.9 miliarde de dolari pentru a organiza Jocurile Olimpice de iarnă. Este un buget infim comparativ cu ediția Jocurilor Olimpice de vară din 2008, care a fost organizată tot la Beijing și care a costat 43 de miliarde de dolari.

4. Țara noastră este prezentă în mod tradițional la Jocurile Olimpice de iarnă. Doar la două ediții a lipsit, în 1924 și în 1960.

5. Singura medalie câștigată de România la Jocurile Olimpice de iarnă datează din 1968, când echipajul de bob-2 persoane, format din Ion Panțuru și Nicolae Neagoe, a adus medalia de bronz.

3 ponturi pariuri pentru Jocurile Olimpice Beijing 2022

Printre cei care vor urmări cu mare atenție Jocurile Olimpice de iarnă se află cu siguranță și pariorii dornici de diversitate. Tocmai din acest motiv, în rândurile următoare sunt disponibile trei ponturi Jocurile Olimpice, cu cote preluate din oferta Unibet.

1. Norvegia, în cursa pentru un nou record

Nordicii au doborât la ediția din 2018 recordul numărului de medalii câștigate la Jocurile Olimpice, reușind să câștige 39 la număr. Recordul precedent era deținut de SUA din 2010, cu 37 de medalii.

Progresul Norvegiei este evident, iar numărul de medalii câștigate a fost în creștere continuă începând cu ediția din 2006. Și la Jocurile Olimpice din 2022, nordicii sunt favoriți la foarte multe întreceri și pornesc cu prima șansă pentru a termina pe primul loc în clasamentul pe medalii. Cei care cred că Norvegia va domina din nou competiția pot miza pe cota 2.00 la Unibet că această țară va câștiga cel puțin 43.5 medalii.

2. Continuă povestea frumoasă a Esterei Ledecka?

Una dintre poveștile frumoase de la ediția din 2018 a fost a Esterei Ledecka. Sportiva din Cehia a devenit atunci prima femeie din istorie care a câștigat două medalii de aur la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă în sporturi diferite: schi alpin Super-G și snowboard - slalom gigant paralel.

Ajunsă la 26 de ani, Ester Ledecka rămâne una dintre cele mai bune sportive la snowboard, având în palmares și două medalii de aur. Ea este considerată favorită la un nou aur olimpic la snowboard - slalom gigant paralel, iar Unibet îi oferă cota 2.25.

3. Yuzuru Hanyu luptă pentru un nou aur olimpic

La ediția din 2018, Yuzuru Hanyu a reușit să câștige a doua medalie de aur consecutivă la patinaj masculin. A fost al patrulea patinator din istorie care a reușit această performanță, după Gilis Grafstorm, Karl Schafer și Dick Button.

Palmaresul său, care mai conține două medalii de aur la Campionatele Mondiale, este impresionant, și este și unul dintre favoriții la câștigarea titlului suprem olimpic pentru a treia oară în carieră la ediția din 2022. Unibet îi oferă cota 4.55, fiind al doilea favorit, după Nathen Chen, care are cota 1.42.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment și fac parte din oferta Unibet, agenție online la care pariurile de minim 50 RON plasate în intervalul februarie - martie generează câte un tichet pentru tragerile la sorți cu premii în automobile BMW.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Jocurile Olimpice de Iarna 2022, #olimpiada iarna 2022, #pariuri sportive, #pariuri , #stiri din sport