Avertisment în privința Jocurilor Olimpice de la Paris. Anunțul ministrului de interne francez

Luni, 01 Aprilie 2024, ora 08:46
1954 citiri
Avertisment în privința Jocurilor Olimpice de la Paris. Anunțul ministrului de interne francez
Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în 2024 FOTO Facebook

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a prezentat duminică un bilanţ actualizat al verificărilor efectuate asupra tuturor agenţilor de securitate şi funcţionarilor publici implicaţi în organizarea Jocurilor Olimpice din această vară, relatează AFP.

Darmanin a precizat că 800 de persoane au fost respinse până în acest moment de la Jocurile Olimpice din această vară de la Paris, ca urmare a celor 180.000 de controale de securitate efectuate - dintr-un total de un milion de controale care urmează să fie efectuate.

"Poporul francez trebuie să ştie că îi verificăm pe absolut toţi cei care se apropie de Jocurile Olimpice. Sunt deci voluntarii, purtătorii de torţe, persoanele care vă vor însoţi. Sunt un milion de controale de efectuat, am efectuat deja 180.000 de controale, am exclus 800 de persoane", a subliniat ministrul de Interne la canalul de ştiri LCI.

"Asta înseamnă că există oameni care au vrut să se înscrie pentru a purta flacăra, pentru a fi voluntari la Jocurile Olimpice, şi care, în mod clar, nu aveau intenţii bune", a continuat Gérald Darmanin, adăugând că printre cei respinşi se numără "islamişti radicali" şi "ecologişti radicali care vor să protesteze".

Jocurile Olimpice (26 iulie-11 august) şi Paralimpice (28 august-8 septembrie) vor mobiliza aproape 45.000 de forţe de securitate internă. În medie, 35.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi la datorie în fiecare zi pe întreg teritoriul Franţei pentru a garanta securitatea evenimentelor (25.000 pentru Jocurile Paralimpice). În plus, vor fi cel puţin 18.000 de militari şi între 18.000 şi 22.000 de agenţi de securitate privaţi în fiecare zi.

Parisul găzduieşte Jocurile Olimpice într-un moment în care Franţa este în alertă sporită în faţa ameninţării de atentate teroriste şi oferă o ceremonie de deschidere fără precedent pe Sena, la 26 iulie, pentru care sunt mobilizaţi 45.000 de poliţişti şi jandarmi.

Quarterly Report - Editia 4

Două halterofile din România s-au calificat la Jocurile Olimpice
Două halterofile din România s-au calificat la Jocurile Olimpice
Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, astfel că acum Team România are 88 de sportivi. Loredana Toma s-a calificat la JO, după ce s-a...
Șefa sportului românesc, după suspendarea inexplicabilă a lui Vlad Dascălu, candidat la o medalie olimpică: "Eu ce aş mai putea să spun?”
Șefa sportului românesc, după suspendarea inexplicabilă a lui Vlad Dascălu, candidat la o medalie olimpică: "Eu ce aş mai putea să spun?”
Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, referitor la suspendarea ciclistului Vlad Dascălu pentru abateri de la regulamentul...
#jocurile olimpice, #Paris 2024, #avertisment, #probleme, #Securitate, #control , #stiri Olimpiada