Jocurile Olimpice 2022: s-au stabilit semifinalele turneului feminin de curling. Marea dezamăgire a competiției

Joi, 17 Februarie 2022, ora 14:31
3698 citiri
Jocurile Olimpice 2022: s-au stabilit semifinalele turneului feminin de curling. Marea dezamăgire a competiției
Marea Britanie va evolua în semifinale la curling

Elveţia va înfrunta Japonia, în timp ce Suedia va avea ca adversară Marea Britanie, vineri, în semifinalele turneului feminin de curling din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, informează AFP.

Elveţia, cea mai bună echipă din faza preliminară, care s-a încheiat joi, cu opt victorii şi o singură înfrângere, este considerată favorită în duelul cu japonezele şi speră să câştige luna aceasta primul său titlu olimpic la feminin în această disciplină.

La rândul lor, suedezele, medaliate cu aur la PyeongChang, speră să-şi ia revanşa în faţa britanicelor, care le-au învins cu 8-2 în turul preliminar, pentru a atinge astfel finala olimpică pentru a cincea oară consecutiv şi a cuceri al patrulea titlu la Jocurile Olimpice începând din 2006.

Canada a trăit o nouă dezamăgire prin eliminarea echipei sale feminine în faţa preliminară, după eşecul din turneul mixt. Reprezentanţii "frunzei de arţar" mai au o singură şansă la JO 2022, în turneul masculin, în urma fiasco-ului de la PyeongChang, de unde s-au întors cu o singură medalie, graţie victoriei din concursul mixt de acum patru ani.

De la introducerea curling-ului în programul olimpic, în 1998, Canada a terminat mereu pe podium în cele două turnee, masculin şi feminin, cu cinci titluri olimpice câştigate (trei la masculin şi două la feminin) din zece posibile, între 1998 şi 2014, la care se adaugă trei medalii de argint şi două de bronz.

#jocurile olimpice, #curling, #semifinale , #Jocurile Olimpice de Iarna